Studio S Entertainment

Americano

Friskt vågat, hälften vunnet…

Nybakade studenten Chris har tre dagar kvar innan semestern är slut och det är dags att åka tillbaka till USA för att komma igång med karriären på allvar. Han befinner sig i Pamplona, med den traditionella tjurrusningen annalkande. Men utmaningen som väntar honom är av ett annat slag. Under sina sista dagar i Spanien lär han känna skönheten Adela och den gåtfulle provokatören Riccardo – och båda uppmuntrar honom att sadla om. Plötsligt ställs Chris inför sitt livs svåraste val: att följa den utstakade vägen eller att våga sig ut på otrampade stigar.

Joshua Jackson (Fringe, Dawson’s Creek) och legendaren Dennis Hopper möts i denna vackert filmade och romantiska berättelse om livets outgrundliga vägar.

Trivia:

* Kevin Noland växte upp i Saudiarabien och fick redan i unga år möjligheten att resa runt och lära känna många kulturer från olika håll. Detta märks inte minst i hans filmer ? i regidebuten Americano tar han en kärleksfull titt på Spanien, men han har även filmat i krigsdrabbade Afghanistan, i Korea och i Afrika.
* Som Chris väninna Michelle syns Dennis Hoppers dotter Ruthanna.

Saxat:

”Kevin Noland utnyttjar effektivt sina utmärkta unga skådespelare samt norra Spaniens naturliga skönhet och rika kultur”

/Los Angeles Times

”De unga skådespelarna är mycket attraktiva och Robb Webbs utomordentliga foto bjuder på ett panorama av oerhört vackra spanska platser”

/Hollywood Reporter

”Full av älskvärda karaktärer du skulle kunna titta på i timmar, Americano är en fantastisk färd som gör en sugen på att resa.”
/Film Threat