Studio S Entertainment

Alice i Underlandet

LEWIS CARROLS MÄSTERVERK I FÄRGSPRAKANDE FILMATISERING!

I hundrafemtio år har Lewis Carrolls mästerliga frosseri i nonsens och fantasi roat läsare och filmtittare – Alice i Underlandet har filmats inte mindre 30 gånger. Men med Oscar®-belönade stjärnor som Whoopi Goldberg och Ben Kingsley, med komedilegender som Gene Wilder och Martin Short – och med en överdos av färgsprakande miljöer och prisbelönade specialeffekter – råder ingen tvekan om att detta är den ultimata versionen!

I jakten på den Vita Kaninen faller Alice ner i en märklig värld där inget är som det brukar – men precis som det borde vara. Här väntar nya äventyr runt varje hörn och fantasin segrar över logiken. Men här finns även en hysterisk drottning som vill hugga huvudet av alla som säger emot, och det krävs en flicka med huvudet på skaft för att sätta henne på plats!

Belönad med inte mindre än fyra Emmy – för bästa specialeffekter, kostymer, makeup och musik!

Trivia:

* Lewis Carrolls roman från 1865 har fått ett enormt kulturellt inflytande. Den har inspirerat allt från psykedeliska rockbandet Jefferson Airplane till The Matrix. Första filmatiseringen kom redan 1903, men den förmodligen mest kända versionen är Disneys tecknade från 1951.

SAXAT:

“Fantastisk” / USA Today

”Oförglömlig” / New York Daily News

”En påkostad, färgsprakande, stjärnspäckad, specialeffektsladdad berg- och dalbanefärd genom en värld av fantasier.” / Detroit Free Press