Studio S Entertainment

Pressrelease: ”Monsters of Film” 26-29 sep 2013!

MONSTERS OF FILM GOES BIG!

FILMFESTIVALEN BLIR STÖRRE ÄN NÅGONSIN
4 DAGAR! 5 SALONGER! 20 FILMER! SEMINARIER! GÄSTER!

https://www.facebook.com/monstersoffilm

Den 26-29 september 2013 bjuder Monsters of Film in till fullfjädrad filmfestival med flera biografer, flera dagar, specialinbjudna gäster, samtal, workshop och genrefilm i drivor. Likt tidigare ligger fokus på genrefilm och dess symboliska betydelse i vår samtid.

BAKGRUND
Filmfestivalen Monsters of Film startade i augusti 2012 under initiativ av FilmCentrum Stockholm tillsammans med samarbetspartnern och filmdistributören Njutafilms och med stöd av Stockholms stad. Monsters of Film fokuserar på genrefilm och försöker att, utöver sedvanliga filmvisningar, även belysa filmens betydelse för samhälle och samtid med samtal och diskussioner.

Sedan augusti 2012 har festivalen även haft två mindre evenemang med filmvisningar för en nyfiken och intresserad publik.

Totalt hade festivalen under sitt inledningsår drygt 1.000 besökare!

FESTIVALEN 2013
År 2013 kommer Monsters of Film tillbaka med större och fler filmer, samtal och evenemang under fyra dagar i september (26-29/9) på tre biografer i Stockholm. Utöver nya och aktuella filmer från hela världen breddas också utbudet med ett antal nationella och internationella gäster och en exklusiv workshop för alla blivande genrefilmskapare.

Tidigare samarbetspartner Njutafilms har tagit över som arrangör och fortsätter samarbetet tillsammans med Stockholms stad, Lund International Fantastic Film Festival och så klart FilmCentrum Stockholm.

Monsters of Film räknar med drygt 2.000 besökare under 2013, framförallt från Stockholm men även andra svenska och nordiska städer.

Under festivalen 2013 kommer Monsters of Film att husera på Biograf Zita, Biograf Sture, Biograf Mauritz och FilmCentrum vid Hornstull.

FILMER
Monsters of Film kommer att visa ett urval av aktuella filmer, som cirkulerat på mer eller mindre kända internationella festivaler under det senaste året, och även lite purfärska alster. Med fokus på skräck, sci-fi, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster lovar vi en upplevelse utöver det vanliga. Festivalen inleds den 26 september med en exklusiv invigningsfest på Biograf Sture. De första delarna av festivalprogrammet kommer att presenteras i början av augusti tillsammans med ny design och ny hemsida.

För frågor om festivalen kontakta:
Johanna Holmin, festivalchef
e-post: johanna@njutafilms.com / info@monstersoffilm.se
tfn: 08-210804

Genrefilmen har sedan filmens begynnelse symboliserat viktiga
delar i hur människor ser på och tolkar vad som händer i samhället.
Ofta handlar det om en rädsla för det främmande,
en oro för framtiden och ett sätt att konkretisera något
oklart och abstrakt