Studio S Entertainment

Nomads

Actionkungen John McTiernans regidebut – filmen som följdes av Predator och Die Hard!

En övernaturlig, isande skräckthriller som inte släpper taget.

En blodig, sönderslagen och vrålande dåre tas in på en psykmottagning. När läkaren Eileen Flax ska undersöka honom biter han plötsligt henne i halsen, varpå hon ser hans skräckinjagande upplevelser som genom hans ögon. Flax erfar att mannen är den världsberömde antropologen Pommier, vars specialitet varit studier av olika nomadfolk. Han har flyttat till Los Angeles för att slå sig till ro, men blir terroriserad av ett gäng mystiska huliganpunkare.

Ligisterna visar sig egentligen vara övernaturliga, mordiska andar från en utdöd nomadstam som förföljt Pommier till Los Angeles. De har valt ut honom och hans familj som offer. Till att börja med…

Trivia:

* Kultrockaren Adam Ant gör rollen som ledare för de onda nomad-andarna.
* John McTiernan är en av Hollywoods största regissörer. Bland hans filmer hittar man actionstänkare som Predator (Rovdjuret), Die Hard och Den trettonde krigaren, men också thrillerpärlor som Jakten på Röd Oktober och Äventyraren Thomas Crown.
* Under en FBI-utredning 2007 blev McTiernan åtalad för att ha ljugit för en FBI-agent och dömdes till fyra månaders fängelse. Efter överklagan lyckades McTiernan dock slippa undan åtalet.

Textning: svenska, danska, norska och finskaOtextad trailer.