Studio S Entertainment

Omslag av Woman (Bio)

Förstora omslag

Genre Dokumentär
Land Frankrike
Inspelningsår 2019
Regi Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
Skådespelare Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson
Format Från 11 år
Artikelnr NF1339
Release BIOPREMIÄR 2020-03-06
Omslag av Woman (Bio)

Woman (Bio)

Hur vet man om ett samhälle utvecklas i rätt riktning? Kvinnors position och möjligheter sägs vara ett lands bästa indikator på hur hälsosamt deras samhället fungerar.

WOMAN är ett världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning. Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framförallt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar. I en tid då kvinnors röster börjar göras hörda är filmens mål inte bara att kämpa för rättigheter eller fokusera på problem, utan att hitta lösningar och försoningar.

Med ämnen så som mödraskap, utbildning, giftermål och familjebildning, ekonomiskt oberoende men också mycket om sexualitet och menstruation. Personliga och närgående möten med allt från statsöverhuvuden till skönhetsdrottningar, busschaufförer och lantbrukare skapar filmen en samhörighet och en överskådlig blick av hur det är att vara kvinna idag.

Anastasia Milkova är en journalist som arbetat med att dokumentera problem som illegal immigration, människohandel och surrogatmödraskap. Tillsammans med dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Arthus-Bertrand skapade hon dokumentären HUMAN om mänsklighet över hela jorden med över 600 intervjuer. I WOMAN fortgår detta arbete, men med ett nytt och spännande fokus.

S-kvinnors tidskrift Morgonbris intervjuade regissören Anastasia Mikova och skriver:

WOMAN har en mångfald som ger den en styrka som andra filmer har svårt att uppnå. Trots att kvinnor från hela världen, helt oberoende av varandra, får berätta sina enskilda berättelser, finns en känsla av systerskap som en röd tråd. Det finns en oändlig sammanhållning mellan alla dessa kvinnor. Regissören Anastasia Mikova säger att ”det var som att något sammanförde oss som var bortom språk, kulturer och traditioner.

***** ”Unik” – Kommunalarbetaren
**** ”Vilken vacker, gripande berättelse Yann Arthus-Betrand och Anastsia Mikova har lyckats skapa” – Sydsvenskan
**** ”Woman är feministisk vittnesmålsmosaik när den är som bäst.” – Nöjesguiden
Ämnena är många och övergångarna mellan det seriösa och det lättsamma sker på ett beundransvärt smidigt och elegant sätt.” – Aftonbladet

Måste ses!” – Elle Italia
En stärkande film!” – Cineuropa
En ambitiös och välbyggd dokumentär” – Hollywood Reporter


Presskontakt: Jasmine Martinez: press@njutafilms.com
Marknadsfrågor: Johanna Holmin: johanna@njutafilms.com
Filmbokning: bio@njutafilms.com tfn: 08-21 08 04PRESSBILDER, AFFISCH, ANNONSER, SÄLJBLAD, M.M FÖR NERLADDNING
HÄR