Studio S Entertainment

Omslag av The Painted Bird (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Äventyr, Drama, Krigsfilm, Thriller
Längd 169 min
Land Tjeckien, Slovakien, Ukraina
Inspelningsår 2019
Regi Václav Marhoul
Skådespelare Stellan Skarsgård, Harvey Keitel, Barry Pepper, Udo Kier, Julian Sands, Jitka Cvancarová
Artikelnr NF1353
Release 2020-11-25
Omslag av The Painted Bird (DVD/VoD)

The Painted Bird (DVD/VoD)

Här kan du streama The Painted Bird:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle Play Rakuten Viaplay Cineasterna Blockbuster Triart DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
PÅ OSCARs SHORT LIST 2020!

LJUSET ÄR BARA SYNLIGT I MÖRKRET

Pojken, vars föräldrar är jagade av nazisterna, har blivit placerad i fosterhem hos en ålderlig kvinna. Inom kort dör den gamla kvinnan och Pojken är nu ensam, på vandringsfärd genom landsbygden, från byar till lantgårdar. I sin kamp för överlevnad får Pojken utstå oerhörd brutalitet från de obildade och vidskepliga bönderna och bli vittne till de fruktansvärda våldshandlingar utförda av de hänsynslösa soldaterna, från både de ryska och tyska trupperna. När kriget till slut är till ända har Pojken förändrats, för alltid.

The Painted Bird är en rå och grundlig beskrivning av ett Östeuropa i krig, filmad i svartvitt på 35mm. Baserad på den hyllade boken av Jerzy Kosinski och med bland andra Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Udo Kier och Julian Sands i rollerna. En film du aldrig kommer att glömma!

Jag kan utan tvekan konstatera att detta är ett monumentalt verk“ – The Guardian
Filmens monokroma stil illustrerar kontrasterna i svart och vitt, ont och gott. Effektiv, hård och oförlåtande.“ – Variety
Ett hjärtskärande och emotionellt tretimmars-slag rakt i ansiktet“ – Hollywood Reporter