Studio S Entertainment

Omslag av Schemers (Blu-ray/BoD/VOD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Komedi
Längd 91 min
Land Storbritannien
Inspelningsår 2020
Regi Dave McLean
Skådespelare Conor Berry, Sean Connor, Grant Robert Keelan, Tara Lee
Format Från 15 år
Artikelnr NF1486
Release 2021-04-12
Omslag av Schemers (Blu-ray/BoD/VOD)

Schemers (Blu-ray/BoD/VOD)

Här kan du streama Schemers:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle Play Blockbuster

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
”MED SAMMA GLIMT I ÖGAT SOM TRAINSPOTTING” – THE NATIONAL

Efter att ett benbrott avslutat hans karriär som fotbollsspelare lägger Davie (Conor Berry) all sin energi på att arrangera konserter med två kompisar. Enda problemet är att alla lämpliga lokaler i hemstaden Dundee ägs av den kriminelle Fergie (Alastair Thomson Mills) och hans gäng. Davie kämpar på ändå och hamnar på riktigt djupt vatten när han försöker driva igenom sin mest ambitiösa satsning hittills: en spelning med metalljättarna Iron Maiden.

Bakom detta kärleksbrev till 70-talsmusik med Hawkwind och postpunkare som The Associates (själva från Dundee) på soundtracket står Dave McLean (manusförfattare, producent och regissör). Här berättas historien om de egna ungdomsåren i Skottland innan karriären verkligen tog fart och han blev den som introducerade grungen och band som Nirvana, Mudhoney och The Smashing Pumpkins i Storbritannien.

Filmad på plats i Dundee med ett särskilt öga för stadens sevärdheter och det bultande hjärtat i musiklivet som var Groucho’s Record Store (sorgligt nog numer stängd), fångar McLeans film fint en plats och en tid då inget var lätt men allt verkade möjligt för de unga huvudpersonerna.

Soundtrack med bl.a. Iron Maiden, Placebo, Simple Minds, Scars, The Proclaimers m.fl.


Här finns mycket att glädjas åt.” – On Magazine

”SCHEMERS är lättsam och njutbar och laddar intrigen med tillräckligt mycket driv och risktagande för att få in ett budskap också” – Take One

En blandning mellan Trainspotting och Gregory’s Girl med tonen hos Good Vibrations” – Dog and Wolf

Huvudrollsinnehavaren Conor Berry gestaltar en arketypiskt skotsk chansare, en älskvärd och karismatisk karaktär som Schemers lutar sig på för de tunga lyften.” – Battle Royale With Cheese