Studio S Entertainment

Omslag av Scapegoat (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Scapegoat
Genre Thriller
Längd 85 min
Land Sverige
Inspelningsår 2024
Regi Marcus Ovnell
Skådespelare Tobias Hjelm, Dejan Čukić, Marika Lagercrantz, Jenny Lampa
Format Tillåten från 15 år
Artikelnr NF1765
Release BIOPREMIÄR 2024-04-26
Omslag av Scapegoat (Bio)

Scapegoat (Bio)

EN PRÄST MÖTER SITT MÖRKA FÖRFLUTNA I EN KAMP FÖR SIN FÖRSAMLING
Sam arbetar som präst på en mindre ort. Han har tagit avstånd från en bakgrund kantad av våld och funnit frid som en kyrkans man. Men när ett kriminellt gäng flyttar till byn och lockar till sig traktens ungdomar står Sam plötsligt inför ett val. Ska han förhålla sig passiv och hoppas att allt ordnar sig? Eller agera utifrån alla de erfarenheter han har av liknande situationer? Sam väljer reträtt och en pojke skadas allvarligt. Till slut ser han sig tvungen att ingripa. De kriminella möter ett motstånd de inte kunnat föreställa sig.

Scapegoat är en thriller med en intrig sliten direkt från dagens löpsedlar med gängskjutningar, polis som står handfallen och en otrygg allmänhet.  Ett hårt drama om grupptillhörighet, våld och hur man gör det rätta när de de bra alternativen tagit slut. I rollerna ser vi Marika Lagercrantz (Män som hatar kvinnor), Tobias Hjelm (Hamilton), Dejan Cukic (Snabba Cash) och Jenny Lampa (Bron).

Scapegoat är inspelad i Ystad, på Österlen och i trakterna runt Limhamn. Kyrkan, som är en central plats i filmen, återfinns i Tygelsjö och barnkörerna kommer från Höllvikens församling. Filmen har också till stor del castats lokalt och presenterar en rad unga talanger i flera starka rollprestationer.


Underhållande” – Sydsvenskan
Snyggt foto, snygga miljöer, dialog och skådespeleri fungerar utmärkt” – Moviezine
Högaktuellt ämne” – Aftonbladet


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR