Studio S Entertainment

Omslag av Satan’s Little Doc Box (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Boxar, Dokumentär
Längd 106+72+95
Land USA, Sverige
Regi Aram Garriga, Carl Abrahamsson, Penny Lane
Skådespelare Anton LaVey, Lucien Greaves, Jex Blackmore, Raul Antony m.fl.
Release 2021-01-25
Omslag av Satan’s Little Doc Box (Blu-ray)

Satan’s Little Doc Box (Blu-ray)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Exklusiv kommande bluray-box

För första gången samlas här tre nutida dokumentärer om satanism. Historia, religion, anti-religion, kultur, provokation, kändisskap eller helt enkelt ett levnadssätt. Tankarna om vad satanism är, vilka personer som erkänner sig som satanister och vad trosuppfattningen egentligen har att göra med djävulen, är många. I dessa filmer får vi en inblick i satanismens alla oheligaste. Vågar du följa med?

Filmer i boxen: ANTON LAVEY: INTO THE DEVIL’S DEN, AN AMERICAN SATAN & HAIL SATAN?

ANTON LAVEY: INTO THE DEVIL’S DEN (106 min) – i regi av Carl Abrahamsson
Anton LaVey var många olika saker för många olika människor: musiker, magiker, författare, lejontämjare, polisfotograf, filmälskare, grundare av en magisk orden, kanske till och med av en ny religion, och, ja… han var en Satanist. Genom grundandet av hans ökända Church of Satan 1966 och utgivningen av hans bästsäljande bok The Satanic Bible 1969, förändrade Anton LaVey spelreglerna på många sätt.

AN AMERICAN SATAN (72 min) – i regi av Aram Garriga
Church of Satan har varit omsvärmad av mystik, skandalrubriker och en tacksam måltavla för moralens väktare sedan starten. I An American Satan får vi både träffa medlemmar och fristående Satanister som delar med sig av åsikter, minnen, rituella praktiker och historier om hur de fann satanismen. De fördomar som alltjämt omgärdar kyrkan diskuteras också. En fängslande resa in i det mest fascinerande uttrycket för Amerikas religiösa mångfald.

HAIL SATAN? (95 min) – i regi av Penny Lane
Ett gäng ateistiska outsiders har tröttnat på hur ett korrumperat etablissemang och en politiserad religion har tagit över USA, och bestämmer sig för att låta den kristna högern få smaka på sin egen medicin. Genom att åkalla rätten att få tillämpa sin religion var och hur de vill har The Satanic Temple nu hittat ett sätt att både provocera och utföra social rättvisa, i Satans namn.