Studio S Entertainment

Omslag av Moon 44 (Blu-ray/Streaming)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray, Science Fiction, Thriller
Längd 98 min
Land Västtyskland
Inspelningsår 1990
Regi Roland Emmerich
Skådespelare Michael Paré, Lisa Eichhorn, Dean Devlin, Malcolm McDowell, Brian Thompson
Artikelnr NF1576
Release 2022-02-28
Omslag av Moon 44 (Blu-ray/Streaming)

Moon 44 (Blu-ray/Streaming)

En företagsagent som spelar efter eget regelverk ska se till att en grupp piloter, samtliga rekryterade ur fängelsesystemet på grund av akut personalbrist, samarbetar med datakillarna som sköter navigationssystemen för de helikoptrar som skyddar en isolerad gruvutpost.

I den nära framtiden 2038 har jordens resurser sinat och mänskligheten sökt sig ut i rymden. Krig förs över de himlakroppar som har användbara tillgångar av de multinationella företag som har makten. En stridskådeplats är Moon 44 i den yttre zonen. Hit kommer agenten Felix Stone för att hitta orsaken till att dyr utrustning som ägs av Galactic Mining försvunnit under dunkla omständigheter. Vad han finner på gruvbasen visar sig vara en större härva av korruption, våld och övergrepp än någon kunnat föreställa sig.

Moon 44 är den sista filmen blockbustermästaren Roland Emmerich regisserade hemma i Tyskland innan det bara av till Hollywood och succéer som Universal Soldier, Stargate, Independence Day, The Day After Tomorrow och 2012. I rollerna ser vi Michael Paré (Streets of Fire, The Philadelphia Experiment, BloodRayne-serien och Bone Tomahawk), Brian Thompson (Terminator, Werewolf, The X-Files, The Orville) och Malcolm McDowell (If…, Clockwork Orange, Cat People, Star Trek: Generations, Halloween, Rob Zombie´s 31). För musiken står Joel Goldsmith, son till Jerry Goldsmith känd för Planet of the Apes, Total Recall och mängder av andra klassiker.


Amibitiöst och berömvärt” – Radio Times
För tankarna till Bladerunner och Aliens” – Sci- Fi Movie Page