Studio S Entertainment

Omslag av Mister Lonely (Blu-ray, VoD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Komedi
Längd 112 min
Land USA, Frankrike, Storbritannien
Inspelningsår 2007
Regi Harmony Korine
Skådespelare Diego Luna, Samantha Morton, Denis Lavant, Werner Herzog, James Fox, Anita Pallenberg
Artikelnr NF1427
Release 2020-12-09
Omslag av Mister Lonely (Blu-ray, VoD)

Mister Lonely (Blu-ray, VoD)

Här kan du streama Mister Lonely:
SF AnytimeiTunesGoogle PlayViaplay

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
NOMINERAD TILL UN CERTAIN REGARD I CANNES!

Kort synopsis:
Paris. En ung man som arbetar som en Michael Jackson look-alike möter Marilyn Monroe, som bjuder med honom till sitt kollektiv i Skottland där hon lever tillsammans med Charlie Chaplin och dottern Shirley Temple.

Lång synopsis:
En ensam Michael Jackson-imitatör vandrar gatorna i Paris i hopp om att hitta storhet, när han plötsligt möter en förtrollande vacker Marilyn Monroe. Hon bjuder med Michael till ett kollektiv där andra kändisimitatörer bor tillsammans på det skotska höglandet. Väl på plats förbereder sig Michael och Marilyn tillsammans med hennes högtravande make Charlie Chaplin, drottningen av England, Abraham Lincoln, Sammy Davis Jr., flygande nunnor och många andra för en stjärnspäckad show som med säkerhet kommer att trollbinda deras beundrare.

Endast en auteur som Harmony Korine (KIDS, GUMMO, SPRING BREAKERS) skulle kunna binda samman Michael Jackson, Marilyn Monroe, hennes dotter Shirley Temple och flygande nunnor till en genuint rolig men också stark film om instabiliteten mellan fanatism och upprättelse som vi hoppas kunna hitta tillsammans med andra.

Publikfavorit i allt från Cannes till Toronto och SXSQ festivalerna med Samantha Morton, Diego Luna, Denis Lavant, Werner Herzog, James Fox och Anita Pallenberg i flera av filmens stora roller.


* * * * * ”Filled with indelible iconographic images, damn near a masterpiece!”- Film Threat
* * * *  ”Touching, unsettling & charming” – New York Times