Studio S Entertainment

Omslag av Min kusin (Blu-ray/Streaming)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Komedi
Längd 104 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2020
Regi Jan Kounen
Skådespelare Vincent Lindon, Matei Dussarps, Pascale Arbillot
Artikelnr NF1552
Release 2022-04-15
Omslag av Min kusin (Blu-ray/Streaming)

Min kusin (Blu-ray/Streaming)

Pierre Pastié är vd för ett internationellt erkänt och framgångsrikt dryckesföretag. Enda korksmulan i vinglaset är att han delar äganderätten med sin kusin Adrien. De var nära vänner i barndomen, men har genom åren vuxit ifrån varandra. Nuförtiden klarar Pierre knappt av att vara i samma rum som Adrien, som förvandlats till en outhärdlig strulputte med kraftiga humörsvängningar. Så när det återigen är dags att ses och skriva på pappren som ger Pierre fortsatt kontroll över familjekoncernen är det bäddat för trubbel. Den gemensamma resan de tvingas ge sig ut på kommer antingen föra kusinerna närmare varandra – eller driva dem bägge till komplett vansinne!

Jan Kounen slog igenom i slutet av 90-talet med actionrökaren Dobermann och har sedan dess hållit publiken på tårna med sin eklektiska blandning av seriefilmatiseringar (Blueberry), satir (99 Francs – med Oscarvinnaren Jean Dujardin), romantik (Coco Chanel & Igor Stravinskij) samt diverse dokumentärer. När han tillsammans med Césarvinnaren (The Measure of a Man) Vincent Lindon, som också hade en av huvudrollerna i Julia Ducournaus Titane, ger sig på att göra en både komisk och känslosam road movie liknar resultatet garanterat inte något annat du sett i genren.

* * * *  “Välgjord underhållning” – 20 Minutes
* * * *  “Bitterljuv komedi med högt tempo” – GQ
* * * *  “Lättsam och absurd” – Le Dauphiné Libéré
* * * *  “Magnifik komedi som testar gränserna” – Ouest France
* * * *  “Jan Kounens gör briljant komedi med  den oöverträffade duon Vincent Lindon (Titane) och François Damiens (Familjen Bélier)” – Télé Loisirs
* * * *  
Kounens bästa film” – Mulderville

PRESSBILDER, AFFISCH M.M FÖR NERLADDNING HÄR