Studio S Entertainment

Omslag av Min dotter Gloria (DVD)

Förstora omslag

Originaltitel Gloria Mundi
Genre Drama
Längd 106 min
Land Frankrike, Italien
Inspelningsår 2019
Regi Robert Guédiguian
Skådespelare Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier
Release 2021-02-15
Omslag av Min dotter Gloria (DVD)

Min dotter Gloria (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Daniel, en livsbejakande man som börjat skriva haiku-poesi, återvänder till hemstaden Marseille efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff. Han har fått höra från sin ex-fru Sylvie att han blivit farfar efter att deras dotter Mathilda nyligen fött den lilla flickan Gloria. Mathilda extrajobbar på en klädbutik och hennes man som egenanställd taxichaufför. De lever på bristningsgränsen och kämpar med alla medel för att för att få vardagen att gå ihop. När en ödesdiger olycka inträffar prövas hela familjen till det yttersta och Daniel, som inte har något kvar att förlora, kommer att göra allt för att hjälpa dem.

Min dotter Gloria är ett socialt medvetet drama om kärlek, klass och människans förmåga till omsorg såväl likgiltighet i samhällets marginaler.

Efter succérna med Snön på Kilimanjaro och Huset vid havet återvänder regissören Robert Guédiguian på nytt med ett varmt familjeporträtt ännu en gång med sin lojala ensemble skådespelare. Filmen hade sin världspremiär på filmfestivalen i Venedig där huvudrollsinnehavaren Ariane Ascaride prisades som bästa kvinnliga skådespelare.

“BILDPOESI I dagens MARSEILLE” — GP betyg: 4
“TOTAL TONTRÄFF” — SVT betyg: 4
“VECKANS BÄSTA” — TV4 Nyhetsmorgon betyg: 4