Studio S Entertainment

Omslag av Jack the Ripper (VoD)

Förstora omslag

Genre Skräck
Längd 92 min
Land Tyskland/Schweiz
Inspelningsår 1976
Regi Jesús Franco
Skådespelare Klaus Kinski, Josephine Chaplin, Herbert Fux
Artikelnr NF639
Release 2014-04-16
Omslag av Jack the Ripper (VoD)

Jack the Ripper (VoD)

Här kan du streama Jack the Ripper:
SF Anytime Telia Filmbutiken

.
Jack (”the Ripper”) är en seriemördare som ger sig på stadens glädjeflickor om nätterna för att ge igen för sin mors (själv en av stans prostituerade) psykiska och fysiska misshandel under hans ungdomsår.

I denna tysk-schweiziska produktion av den klassiska thrillern ser vi ingen mindre än Klaus Kinski (Werner Herzogs gunstling som senare bl.a. sågs i mästerverken Fitzcarraldo och Nosferatu), här i rollen som den kallsinniga Jack the Ripper.

Regin står Jésus ”Jess” Franco för. Franco är känd för filmer vars teman cirkulerar kring lesbiska vampyrer, kvinnofängelser, kirurgiskräck, sadomasochism, zombier och sexploitation (inklusive ett antal filmer baserade på Marquis de Sades anteckningar). Franco flyttade från Spanien till Frankrike 1970 för att kunna satsa mer på filmer med våldsamma och sexuella teman, och det var då hans filmfabrik verkligen började kasta ur sig filmer. Under sin karriär regisserade han över 200 filmer. Bland de mest kända titlarna finns Bloody Moon, The Bloody Judge och Vampyros Lesbos.