Studio S Entertainment

Omslag av Houellebecq – Les films (6-disc box)

Förstora omslag

Genre Boxar, Drama, Komedi
Land Frankrike
Inspelningsår div
Artikelnr NF840
Release 2015-10-05
Omslag av Houellebecq – Les films (6-disc box)

Houellebecq – Les films (6-disc box)


Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

Boxen innehåller samtliga verk av Michel Houellebecq inom filmmediet; som regissör, manusförfattare och på senare tid även som skådespelare.

Konkurrens till döds (1999)

Filmatisering av Michel Houellebecqs debutroman.
En desillusionerad skildring av den ökande konkurrens människor utsätts för – en tävlan som inte bara gäller framgång i termer av ekonomi eller karriär utan som i hög grad handlar om att lyckas sexuellt. Huvudpersonen är datatekniker, men föga övertygad om teknikens nytta. Han spelar sin roll i organisationen, iakttar och beskriver maktspelet i sammanträdesrummen och banaliteterna vid kaffeautomaterna.Tillsammans med en kollega, Tisserand, skickas han runt till företag i landsorten för att installera ny programvara. Under resan studerar han Tisserands fåfänga försök att vinna kärlek och sexuell framgång. Han bevittnar kollegans förnedring och finner sig slutligen tvungen att krossa hans sista illusioner.
———————————————————————————————————————————————-

Gracias por su visita (2005)

Långfilmsintervju av Michel Houellebecq i regi av Céline Hecquet, intervju av Sylvain Bourmeau.
———————————————————————————————————————————————-

Elementarpartiklarna (2006)

Den ene kämpade för att tillfredsställa sina begär, den andre för att utrota dem.
Baserad på bästsäljaren av Michel Houellebecq

Sexuell frustration och självdestruktivitet förenar halvbröderna Michael och Bruno som båda präglats av relationen till sin frånvarande och frigjorda hippiemamma. Den inåtvände och vetenskapligt briljante Michael säger upp sig från ett prestigefyllt jobb för att återuppta sin genforskning men klarar inte av känslomässiga eller fysiska relationer. Ett möte med ungdomskärleken Annabelle knuffar honom dock tillbaka till människornas sfär. Litteraturläraren Bruno brottas med hämningslösa sexuella fantasier som han försöker omsätta i verkligheten samtidigt som han skriver raspolitiska pamfletter.

Elementarpartiklarna bygger på författaren Michel Houellebecqs kontroversiella genombrottsroman och vann Silverbjörnen vid Berlins filmfestival 2006, där Moritz Bleibtreu också vann pris för bästa manliga huvudroll. I de andra rollerna återfinns bland andra Franka Potente (Spring Lola, The Bourne identity), Christian Ulmen och Nina Hoss (Den vita massajen).

VINNARE
Silverbjörnen
Berlin International Film Festival 2006

**** ”Originell och omskakande” – SVT
”Humorn är svart och skådisarna mycket väl valda” – ELLE
”Absurt humoristisk” – Slitz
”Känsligt spelad” – Kulturnytt
”Djupt originell” – Expressen
Som Todd Solondz ’Happiness’. En väldigt gripande historia.” – Ronny Svensson

———————————————————————————————————————————————-

Refug (2008)

EN FUTURISTISK VISION AV EN MAN OCH HANS KLON.

Efter många år i avskildhet möter Daniel upp sin far, som är ledare av en sekt på Lanzarote. Genom att rekrytera en välkänd vetenskapsman hoppas de kunna skapa en ny människoras som kan överleva den existerande.

Tjugofem generationer senare är Daniel den enda levande människan kvar på jorden, efter att ha överlevt alla de katastrofer som förintat mänskligheten. Men hans liv är på väg att ta en ny vändning efter att ett antal mystiska meddelanden på hans dator visar att han inte är ensam kvar på jorden trots allt…

Regi av Michel Houellebecq efter hans futuristiska roman.

OFFICIAL SELECTION – LOCARNO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
OFFICIAL SELECTION – STOCKHOLM INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
OFFICIAL SELECTION – BFI LONDON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

———————————————————————————————————————————————-

Kidnappningen av Michel Houellebecq (2014)

VINNARE TRIBECA FILM FESTIVAL 2014 – BÄSTA MANUS!

I september 2011 försvann den kritikerhyllade och kontroversielle franske författaren Michel Houellebecq mystiskt mitt under den pågående turnén för nya boken ‘The Map and the Territory’. Rykten började sprida sig att det var al-Qaida eller kanske till och med utomjordingar som låg bakom försvinnandet, och många av författarens motståndare uttryckte till och med viss lättnad att han var borta.

I denna fiktiva dokumentärfilm får vi veta hur det ”egentligen” gick till under försvinnandet. Tre stenhårda snubbar bar iväg på Houellebecq (som spelar rollen som sig själv) till en stuga på landsbygden, för att rädda honom från den dagliga stress hans liv som intellektuell stjärna innebär. Brottning, gamla bilar, fyllefester, diskussioner, poesiläsning, sex och polska korvar förgyller de kommande dagarna. Men hur blev det egentligen med själva kidnappningen? Är allt bara frid och fröjd nu? Vem ska betala lösensumman?

KRITIKERNA SÄGER:

betyg-4plus-aftonbladet
”Gapskratt & underfundigt” – Aftonbladet

4-sydsvenskan ”Oförutsägbar, genremässigt svårkategoriserad och dessutom väldigt underhållande” – Sydsvenska Dagbladet

svd-tarning-fyra – Svenska Dagbladet

”Kittlande underhållande” – Kulturnytt, SVT

”Smart filmunderhållning med många potenta poänger” – Konstpretton

”Lysande!” – Indiewire

”Det mest fantastiska är att trots att du vet att det inte är ”på riktigt” känns det aldrig som något annat än just en riktig mysig och engagerande dokumentär” – Indiewire

”Humorn är torrare än en Sauvignon Blanc och skådespelarna kring Houellbecq kompletterar honom helt perfekt” – The Guardian
———————————————————————————————————————————————-

Near Death Experience (2015)

Paul är anställd på ett callcenter och på väg att bli helt utbränd. Så fredagen den 13e bestämmer han sig för att det nog är dags att ta tag i det hela, det vill säga att ta sitt liv. Han ger sig av på en lång vandring i bergen för att tänka igenom livet och sitt beslut.

En berättelse om livet, döden, förtvivlan, hopp, vårt moderna samhälles tristess och den bottenlösa avgrund som kan te sig svåröverskådlig för många människor.

Europas mest kontroversielle författare, och nyligen även skådespelare, Michel Houellebecq spelar huvudrollen som den livströtte Paul, i regi av duon Benoît Delépine och Gustave Kervern (Den siste mammuten, Not Dead) som även har varsin biroll i filmen.

”En fascinerande resa” – The Hollywood Reporter
**** ”Poetiskt, roligt och desperat – i total harmoni med Houellebecqs eget universum” – Le Monde
**** ”Minimalistisk trots sin makabra poesi och existentiella frågor – Métro
**** ”Denna existentiella enmansshow har en fantastisk styrka! – Première

OFFICIAL SELECTION – VENEDIG FILMFESTIVAL 2014
———————————————————————————————————————————————-