Studio S Entertainment

Omslag av Frostbiten (Blu-ray, VoD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Skräck
Land Sverige
Inspelningsår 2006
Regi Anders Banke
Skådespelare Petra Nielsen, Carl-Åke Eriksson, Grete Havnesköld, Nour El-Refai, Måns Nathanaelsson
Artikelnr NF1420
Release 2020-11-11
Omslag av Frostbiten (Blu-ray, VoD)

Frostbiten (Blu-ray, VoD)

Här kan du streama Frostbiten:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle Play Viaplay Blockbuster DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
EN MÅNAD KVAR TILL GRYNINGEN

Annika är läkare och har precis flyttat till ett litet samhälle i Norrbotten med sin 17-åriga dotter Saga. Det är midvinter och mörkt och enligt Saga trist mest hela tiden, trots att hon redan fått nya vänner i goth-tjejen Vega som bjuder med henne på fester och beter sig som om hon känt Saga hela livet. Men allt är inte som det ska. Annika upptäcker att sjukhuset drabbas av oerhört många mystiska dödsfall och olyckor och en genforskare som experimenterar på en komatös patient. Och något jagar ute i natten, en natt där mörkret ligger tungt över samhället och det är en månad kvar till gryning.

Sveriges första vampyrfilm gjordes 2006 och påminner till stilen om The Lost Boys eller Fright Night men en tydlig dos av samma medicin som 30 Days of Night (som Frostbiten föregick med ett drygt år) tagit. Filmen är också den första skräckfilm som visats i Nordkorea! Sedan dess har regissören Anders Banke bland annat skapat den oerhört hyllade ryska scifi-skräck-serien Chernobyl: Exclusion Zone och har precis avslutat arbetet med ett brittiskt actiondrama om andra världskriget.

FROSTBITEN släpps för första gången nu på Blu-ray med ett ton extramaterial i bagaget!

Vinnare av bästa film vid Fantasporto och bästa filmmusik på ScreamFest!