Studio S Entertainment

Omslag av Ex Berlin (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Drama, Komedi
Land Tyskland
Inspelningsår 2020
Regi George Markakis
Skådespelare Braulio Bandeira, Maxime Chenu, Guille Chipironet
Artikelnr NF1474
Release 2021-04-05
Omslag av Ex Berlin (DVD/VoD)

Ex Berlin (DVD/VoD)

Här kan du streama Ex Berlin:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle Play Blockbuster

DVD finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Med Berlins ökänt hedonistiska klubbkultur som fond får vi följa scenens drottning Diana och hennes aparta vänner. Tillsammans ger de sig hän åt en natt fylld av självdestruktivitet och bytande av förtroenden och kroppsvätskor i klubbens “biktbås”, även känt som toaletten.

Myten säger att man kan finna varandra på dansgolvet. Men de flesta av nattens barn vet att det är i toalettbåsen som allt händer. De är klubbens motor och tjänstgör också som “biktbås”. Ex Berlin återger med kväljande närhet vad som försiggår i dessa “helgade” rum när vi får tränga ihop oss med Diana och en parad av glamorösa klubbkids under en sublimt kaotisk natt. De vanligtvis låsta dörrarna till Berlins ökänt hemliga klubbliv öppnas i Ex Berlin och visar oss något mer än bara hämningslös hedonism. Starka band knyts när dess karaktärer berättar om sitt liv i samhällets utkant. Vi får ögonblick av folk som verkligen öppnar sig för varandra med acceptans och sanningslidelse.

Regissören George Markakis föddes på den grekiska ön Kreta och pluggade film i Aten och New York. Berlinbo sedan åtta år tillbaka baseras Ex Berlin på hans egna upplevelser av staden och dess vibrerande technoscen. Utöver omfattande erfarenhet som AD på olika filmer, inom reklam och för tv så har han också tidigare regisserat tre kortfilmer och långfilmsdebuten India Blues (2013).


Äkta klubbpublik skapar ett ärligt porträtt över Berlins klubbliv” – Dazed Digital
Filmens budskap om berättigande och tolerans är självklar, kraftfull och inspirerande. Och den är rolig!” – Honeysuckle Magazine
Ekar Gaspar Noés CLIMAX… inte minst i karaktärernas önskan att söka sig från samhället till den förföriska natten” – Revista Mutaciones