Studio S Entertainment

Omslag av Emily och den magiska resan (Bio)

Förstora omslag

Genre Familjefilm, Fantasy
Längd 85 min
Land Sverige, USA
Inspelningsår 2020
Regi Marcus Ovnell
Skådespelare Harriet Slater, Chelsea Edge, Tipper Seifert-Cleveland, Jenny Lampa
Format Från 7 år
Artikelnr NF1533
Release BIOPREMIÄR 2022-04-29
Omslag av Emily och den magiska resan (Bio)

Emily och den magiska resan (Bio)

FÖLJ MED TILL LANDET DÄR ALLT ÄR MÖJLIGT!

Emilys mamma är en berömd barnboksförfattare som skriver sagor om det magiska riket Faunutland. Tillvaron för Emily och hennes mamma är emellanåt ganska tuff, då de båda sörjer att Emilys pappa har gått bort. Men Emily kämpar på och gör allt för att mamma ska bli glad igen. En dag hittar hon en förtrollad kista med en magisk sagobok och hon blir på något mystiskt sätt förflyttad till sagans värld Faunutland. Där träffar hon den förvirrade men mycket snälla fen Nightinglar och det underliga jättemonstret Belorac. Dess värre visar det sig snart att mörka krafter håller på att ta makten i Faunutland. Tillsammans med sina nya vänner Nightinglar och Belorac måste Emily ge sig ut på en äventyrlig resa för att bekämpa de mörka krafterna och ställa allt till rätta i sagornas värld.

Emily och den magiska resan är ett charmigt äventyr med en fantasieggande historia för hela familjen. Svenska duon Jenny Lampa, som även spelar fen Nightinglar, och Marcus Ovnell står för manus, regi och produktion. Inspelningen ägde rum i Skåne. En lokalt förankrad film med stark internationell utblick. Den har hittills sålts till smått förbluffande 130 länder.

Huvudrollsinnehavaren Tipper Seifert-Cleveland har vi tidigare kunnat se i Game of ThronesKrypton och Disneys Cruella. För musiken står Joe Kraemer, känd för filmer som Jack Reacher och Mission Impossible: Rogue Nation.

Följ med Emily på hennes äventyrliga resa i den magiska sagovärlden Faunutland!


Charmigt” – UNT
Charm och hjärta och gulliga monster” – TT

Tipper Seifert-Cleveland är härlig att se” – Dove.org
Snygga specialeffekter”– Crooked Marquee
Imponerande” – That Moment In.com
Omsorgsfullt, kostymerna är helt fantastiska” – Film Threat
Fantastisk barnfilm om en ung flickas mod och styrka” – Plugged In


PRESSBILDER M.M FÖR NERLADDNING HÄR