Studio S Entertainment

Omslag av Eldens färger (Streaming)

Förstora omslag

Genre Drama
Längd 135 min
Land Frankrike, Belgien
Inspelningsår 2022
Regi Clovis Cornillac
Skådespelare Léa Drucker, Fanny Ardant, Alice Isaaz, Benoît Poelvoorde
Artikelnr NF1665
Release 2023-04-10
Omslag av Eldens färger (Streaming)

Eldens färger (Streaming)

STARKT DRAMA OM EN BESLUTSAM KVINNAS HÄMND OCH UPPRÄTTELSE

Eldens Färger är en historisk fresk baserad på romanen Couleurs de l’incendie av Prix Goncourt-vinnaren Pierre Lemaitre som i Sverige mest är känd för sina kriminalromaner om poliskommissarien Camille Verhoeven.

Vi befinner oss i Paris år 1927. När Madeleine Péricourts far går bort ärver hon betydande andelar i den framgångsrika bank som var hans livsverk. En trio giriga och skrupelfria män klarar inte av att se en kvinna besitta en så viktig position och ha makt över banken. De iscensätter en komplott och Madeleine Péricourt förlorar allt. Samtidigt genomför hennes son Paul en obegriplig tragisk handling som fördjupar hennes olycka. Motarbetad av fördomar och korruption behöver Madeleine göra allt för att överleva och få upprättelse. Från ruinens brant bygger hon upp sig själv igen med ett mål i sikte: Att alla inblandade ska ställas till svars för vad de gjort. Tiden har kommit för att utkräva hämnd.

Den prisade skådespelaren och regissören Clovis Cornillac ger oss här ett storslaget hämnddrama där en kvinnas jakt på upprättelse tvinnas samman med några av de mörkaste delarna av 1900-talets historia i ett Frankrike som maktlöst ser de första färgerna av elden som ska komma att härja Europa.

Som utgångspunkt har Cornillac en storsäljande roman skriven av Pierre Lemaitre. Författaren vann år 2013 Prix Goncourt, Frankrikes främsta litterära pris, för boken Au revoir là-haut som filmatiserats med den svenska titeln Bakom masken (2017). I huvudrollen som den magnifika Madeleine Péricourt ser vi Léa Drucker (Falsk identitet, Otroligt men santClose). I övriga roller bland andra Alice Isaaz (Mysteriet Henri Pick), Benoît Poelvoorde (Coco – livet före Chanel, Det helt nya testamentet, Internet för nybörjare) och Olivier Gourmet (Sonen, Ministern, Röd jord).

Bildmässigt elegant. Utmärkta miljöer och kostymer” – Sydsvenskan
Här sparas inte på krutet” – SvD
Färgstark, rörande och välspelad” – JPS Media


* * * * * ”Pampig och vacker kostymfilm” – Ouest France
* * * * ”Fängslande från början till slut” – Le Figaro
* * * * ”Ambitiös och spännande med fantastiska skådespelare” – Le Parisien
* * * * ”Familjekrönika med feministiskt anslag” – Paris Match
* * * * ”En succé där sublima miljöer omsluter åskådaren i Parisiskt 1920 och 30-tal
– Télé Loisirs

Ett kvinnligt svar på Greven av Monte-Cristo” – News in France