Studio S Entertainment

Omslag av Drömmannen (DVD)

Förstora omslag

Genre Komedi, Romantik, Science Fiction
Längd 105 min
Land Tyskland
Inspelningsår 2021
Regi Maria Schrader
Skådespelare Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller
Release 2022-05-30
Omslag av Drömmannen (DVD)

Drömmannen (DVD)

Vardagsfilosofisk sci-fi” – DN

Ett Berlinbaserat bolag har tagit fram en humanoid, designad för att möta dina krav på en drömpartner. Forskaren Alma deltar, med viss skepsis, som försökskanin för att kunna säkra fortsatt stöd till sin egen forskning. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom. Han kan världens alla dikter och vet att 93% av alla tyska kvinnor drömmer om ett badrum fullt av rosor och tända ljus. Gissa vilken procentandel Alma tillhör?

Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa. Filmen är regisserad av den Emmy-vinnande regissören Maria Schrader (som ligger bakom den populära Netflix serien Unorthodox) och innehåller förstklassiga skådespelarinsatser från Dan Stevens (Downton Abbey), Maren Eggert (I Was at Home, But…) och Sandra Hüller (Min pappa Toni Erdmann).

Filmen hade världspremiär i Berlins tävlingssektion där Eggert fick ta emot Silverbjörnen för bästa skådespelarinsats och är Tysklands Oscarsbidrag.


* * * * ”Intellektuellt intressant” – Filmeye
* * * * ”Välgjord tragikomisk fundering kring kärlek och relationer” – Kulturbloggen
Lättsam samhällssatir” – GP
Engagerande AI-romcom” – Moviezine