Studio S Entertainment

Omslag av De fem djävlarna (BoD, Streaming)

Förstora omslag

Originaltitel Les cinq diables
Genre Bio-on-demand, Drama, Fantasy
Längd 103 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2022
Regi Léa Mysius
Skådespelare Adèle Exarchopoulos, Swala Emati, Sally Dramé
Format Tillåten från 11 år
Artikelnr NF1681
Release BIOPREMIÄR 2023-03-17
Omslag av De fem djävlarna (BoD, Streaming)

De fem djävlarna (BoD, Streaming)

VINNARE – CINEMA EXTRAORDINAIRE – BERGEN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
VINNARE – REPRESENTATION IN GENRE FILM – PHILADELPHIA FILM FESTIVAL

Det är inte lätt att växa upp. Särskilt inte när de vuxna är minst lika bortkomna i tillvaron som en själv. Så är det för den smarta och självständiga tjejen Vicky. Hon blir mobbad i skolan och hemma iakttar hon hur  föräldrarnas relation sakta bryts sönder och blir mer och mer distanserad och kall. Tur att hon har sin superkraft att falla tillbaka på när vardagen är fylld av besvikelse och tristess. Vicky är begåvad med ett oerhört raffinerat luktsinne. Tack vare sin begåvade näsa kan hon börja nysta i familjehemligheterna på ett sitt alldeles egna magiska sätt. Det hon hittar i det förflutna kommer ha stor inverkan på framtiden och när hennes faster dyker upp efter många års frånvaro vänds hela tillvaron upp och ner.

Regissören Léa Mysius följer upp sin mångfaldigt prisbelönta debut Ava med den fascinerande och säregna genrehybriden De fem djävlarna. Utsökt foto på gnistrande 35 mm av Paul Guilh och atmosfärisk musik av Florencia Di Concilio gör De fem djävlarna till en upplevelse utöver det vanliga. Dessutom ger de imponerande skådespelarprestationerna av Adèle Exarchopoulos (Mandibles, Blå är den varmaste färgen), Swala Emati och Sally Dramé filmen ett starkt bultande hjärta. Sällan har en scen laddats så mycket genom en poplåt som när Bonnie Tylers ”Total Eclipse of the Heart” dyker upp i De fem djävlarna.

De fem djävlarna har blivit oerhört väl mottagen på internationella festivaler från Cannes till Sitges och Göteborg. Bland priserna märks Cinema Extraordinaire på Bergen International Film festival och Representation in Genre Film från Philadelphia Film festival.


* * * * ”Både magiskt och realistiskt” – SvD
* * * * ”Kryper under skinnet – starkt känslomässiga scener” – Filmtopp.se
* * * * ”Förfriskande förnurlig” – Kulturbloggen

Sevärt och välspelat” – Bio.nu


Sofistikerad med hög stilnivå” – The Playlist
Fantastiskt skådespeleri och foto” – Screen Daily
En film med stort hjärta” – Deadline
Kuslig och udda” – Little White Lies
Stark som en elementarkraft” – Indie Wire


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR