Studio S Entertainment

Omslag av Castle Freak (DVD, VoD)

Förstora omslag

Genre Skräck
Längd 101 min
Land USA
Inspelningsår 2020
Regi Tate Steinsiek
Skådespelare Clair Catherine, Kika Magalhães, Jake Horowitz
Textning Svenska/Norska/ Danska/Finska
Artikelnr NF1504
Release 2021-05-03
Omslag av Castle Freak (DVD, VoD)

Castle Freak (DVD, VoD)

Här kan du streama Castle Freak:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle Play

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
LOVECRAFTHISTORIER I NY TAPPNING

Livet tar flera tumultartade vändningar för den unga Rebecca (Clair Catherine). Kort efter att hon förlorat synen i en bilolycka nås hon av beskedet att hennes sedan länge försvunna mor gått bort. Modern har dessutom helt oväntat testamenterat ett slott i Albanien till sin dotter. Fast beslutna att enbart inspektera ägorna för att sedan snabbt sälja av inventarier och allt till högstbjudande åker Rebecca dit med sin pojkvän. Slottet och Rebeccas okända familj visar sig dock bära på hemligheter man inte så lättvindigt kan göra sig av med.

FX-makaren Tate Steinsiek regidebuterar med en ganska fritt hållen nyinspelning av Stuart Gordons (salig i åminnelse) film från 1995. Den var i sin tur ganska löst baserad på novellerna “The Outsider” och “The Rats in the Walls” av skräckmästaren H. P. Lovecraft. I sitt manus tar Kathy Charles fasta på fler idéer från hans hemvävda mytologi vilket ger ytterligare dimensioner åt filmen. Bland producentnamnen märks Barbara Crampton. Med roller i Re-animator, From Beyond, den ursprungliga Castle Freak och nu senast i Sacrifice är hon inte någon främling för Lovecraft. Kopplingen till honom och skräckfilmshistorien cementeras slutligen genom att ingen mindre än legendaren Fabio Frizzi (City of the Living Dead och The Beyond) står för musiken. Förbered er på blod, terror och Yog-Sothoth!

Jag älskar verkligen denna version av Castle Freak med alla mina sinnen.
readysteadycut.com

Castle Freak uppdaterar på ett intressant sätt en välkänd skräckfilm och stärker Lovecrafts inflytande i världen.” – Film Inquiry

Barbara Crampton i producentstolen garanterar att filmen gör både Gordon och hans litterära föregångare rättvisa. Men du behöver inte vara ett fan av någondera för att få en tillfredsställande upplevelse.” 
Eye For Film