Studio S Entertainment

Omslag av Blue Velvet (blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Thriller
Längd 2 tim 1 min
Land USA
Inspelningsår 1986
Regi David Lynch
Skådespelare Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper
Textning Svenska
Release 2019-02-20
Omslag av Blue Velvet (blu-ray)

Blue Velvet (blu-ray)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

Collegestudenten Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) återvänder till sin amerikanska småstad då hans far blivit sjuk. Under en promenad i de idylliska omgivningarna hittar han ett avklippt öra. Han tar med sig örat till polisen, och träffar även sin gamla vän Sandy (Laura Dern), dotter till polisutredaren. Hon berättar hur fallet med örat går, och att det verkar kopplat till en mystisk nattklubbssångerska vid namn Dorothy Vallens (Isabella Rosselini). Tillsammans bestämmer de sig för att försöka ta reda på mer om fallet och spionerar på Dorothy. Men det är inte så enkelt. Plötsligt har de hamnat i en ondskefull och depraverad virvelvind fylld av sex, våld och ångest, ledd av den livsfarlige och oförutsägbare Frank (Dennis Hopper) och hans gäng av minst lika märkliga karaktärer.

David Lynchs mästerverk har blivit ikonisk för regissörens och konstnärens användande av symbolik och suggestiva element. Filmen har belönats med ett tjugotal priser, med allt från bästa regi, bästa foto och bästa manus samt till flera av de karismatiska rollframträdandena av Dennis Hopper och Isabella Rosselini, och var även nominerad till Oscar och Golden Globe.

Ett amerikanskt mästerverk” – The Rolling Stone
Visar vilken lysande filmskapare David Lynch är” – L.A Weekly
Chockerande och kreativt visionär” – Los Angeles Times
En sann kultklassiker” – Orlando Sentinel
Blandningen av skönhet och skräck är fantastisk, fruktan oerhört verklig och värdet av kreativitet i stort sett ojämförbar” – Time Out