Studio S Entertainment

Omslag av Authentik (Bio/Streaming)

Förstora omslag

Originaltitel Suprêmes
Genre Drama, Musik
Längd 112 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2021
Regi Audrey Estrougo
Skådespelare Théo Christine, Sandor Funtek, Félix Lefebvre
Artikelnr NF1629
Release 2022-09-23
Omslag av Authentik (Bio/Streaming)

Authentik (Bio/Streaming)

FILMEN OM FRANKRIKES FRÄMSTA LEGENDER INOM HIPHOP

Frankrike under tidigt 90-tal. I Paris förorter kokar raseriet. Våldsamma konfrontationer mellan lokala ungdomar och polisen hör till vardagen. Men några väljer en annan väg. Genom musiken hittar två killar från Seine-Saint-Denis nya sätt att uttrycka sig. Didier Morville och Bruno Lopez tar sig artistnamnen JoeyStarr och Kool Sheen. Med sin hiphopgrupp Suprême NTM blir de snart språkrör för en hel generation. Filmen hade premiär vid Cannesfestivalen 2021 i sektionen Out of Competition.

En mäktigt biopic skriven av Marcia Romano (Standing Tall), Audrey Estrougo (även regi) med bidrag från JoeyStarr, Kool Sheen och DJ S. Authentik är också en vital berättelse med många kopplingar till Sverige av idag. Återigen ses rapmusik som ett samhällsproblem och något man ska lagstifta emot. En betydligt enklare åtgärd än att angripa vad som verkligen ligger bakom det ökade skjutvapenvåldet i vårt land. Suprême NTM har levt inom hiphop sedan de var barn. De började som breakdansare, gick vidare till graffiti och tog sig sedan an musiken. De rappade om vad de såg runtomkring sig, en verklighet präglad av stora klasskillnader, rasism och diskriminering. Deras tidiga texter och skivor är rap när den är som hårdast, ofta med en stark udd riktad mot polisen och nationalistiska politiker som Jean-Marie Le Pen (dåvarande ledare för Front National). Vid flera tillfällen drogs de inför rätta på grund av innehållet i sina låttexter. Senare tonades den mer våldsamma sidan av gruppens uttryck ned något, vilket märks i låtar som ”Pose ton Gun” (”Lägg ned vapnen”).

I rollerna ser vi Théo Christine (Hur jag blev en superhjälte), Sandor Funtek (Blå är den varmaste färgen, Kandisha) och Félix Lefebvre (Summer of 85).


* * * * * ”Audrey Estrougo ger oss en av årets mäktigaste” – Marie Claire
* * * * ”Smittande energi och entusiasm” – Le Figaro
* * * * ”Man vill bara ha mer när sluttexterna rullar” – Les Inrockuptibles
* * * * ”Kraftfull, känslosam och rolig” – Cnews
Härlig hiphopnostalgi” – Screen Daily
Estrougos bästa film hittills. Perfekt rollsättning” – Mulderville


Presskontakt: Sofie Dahlstedt: press@njutafilms.com
Marknadsfrågor: Anders Lundgren: anders@njutafilms.com
Filmbokning: bio@njutafilms.com tfn: 08-21 08 04


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR