Studio S Entertainment

Omslag av Anton LaVey – Into the Devil’s Den (VoD)

Förstora omslag

Genre Dokumentär
Längd 106 min
Land Sverige
Inspelningsår 2019
Regi Carl Abrahamsson
Release 2021-01-25
Omslag av Anton LaVey – Into the Devil’s Den (VoD)

Anton LaVey – Into the Devil’s Den (VoD)

Här kan du streama Anton LaVey – Into the Devil’s Den:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play Blockbuster

.
“Jag mötte Anton LaVey för första gången i San Francisco 1989. Vid denna tid träffade han endast ett fåtal utvalda människor. I arbetet med den här filmen har jag träffat och intervjuat några av dem, för att försöka skapa en samlad bild av vem han verkligen var, och vad han betydde för dessa människor. Det är en film sammansatt av minnen; fylld av personliga berättelser, mörk humor, fantastisk musik och dessutom av aldrig tidigare visat material med LaVey själv.” – Carl Abrahamsson, 2019

Anton LaVey var många olika saker för många olika människor: musiker, magiker, författare, lejontämjare, polisfotograf, filmälskare, grundare av en magisk orden, kanske till och med av en ny religion, och, ja… han var en Satanist. Genom grundandet av hans ökända Church of Satan 1966 och utgivningen av hans bästsäljande bok The Satanic Bible 1969, förändrade Anton LaVey spelreglerna på många sätt. Här fanns nu plötsligt en fritänkande grupp i San Francisco som varken var för sinnesvidgande droger eller fred & kärlek för sakens skull. Här fanns en grupp som bestämt och uttalat var antikristen. Här fanns en grupp som förde mörk och pro-sexuell psykodramatik och Friedrich Nietzsches filosofi rakt in i amerikanska vardagsrum och TV-soffor. Anton LaVey blev snabbt en syndabocks-kändis som njöt av uppmärksamheten och som dessutom samtidigt skapade sig en kontroversiell karriär. Men vem var Anton LaVey egentligen, bakom den offentliga fasad som så enkelt provocerade primitiva amerikanska kristna och andra intoleranta människor?

Anton LaVey – Into the Devil’s Den innehåller aldrig tidigare visat material med Anton LaVey, personliga fotografier och sällsynta inspelningar, plus djuplodande intervjuer med Blanche Barton, Peter Gilmore, Peggy Nadramia, Bob Johnson, Kenneth Anger, Michael Moynihan, Mitch Horowitz, Ruth Waytz, Larry Wessel, Margie Bauer, Jack Stevenson, och Jim Morton.