Studio S Entertainment

Omslag av The Animal Kingdom (Streaming)

Förstora omslag

Originaltitel Le règne animal
Genre Äventyr, Drama, Science Fiction
Längd 130 min
Land Frankrike, Belgien
Inspelningsår 2023
Regi Thomas Cailley
Skådespelare Adèle Exarchopoulos, Romain Duris, Tom Mercier
Format Tillåten från 11 år
Artikelnr NF1754
Release 2024-02-12
Omslag av The Animal Kingdom (Streaming)

The Animal Kingdom (Streaming)

MÄNNISKOR SOM MUTERAR

Gripande och känsloladdad thriller om en far och en son som kämpar för överlevnad i en värld som tagit ytterligare en mardrömslik vändning. Allt fler människor börjar långsamt förvandlas till djur. De drabbade lider av mutationer som ger dem attribut från fåglar, lejon, björnar eller apor. Myndigheterna tvingar dem att lämna hem och familj. Mutanterna blir internerade på speciella kliniker. François gör allt för att rädda sin fru som drabbats av detta mystiska fenomen. När situationen  förvärras drivs François och hans 16-årige son Émile ut på ett sökande som för alltid kommer att förändra deras liv.

Regissören Thomas Cailley är tidigare känd för filmerna Kärlek vid första slaget (2014) och Ad Vitam (2018). Tillsammans med manusförfattaren Pauline Munier skapar han en känslostark skildring av en far- och son-relation som sätts på sin spets. I rollerna ser vi Romain Duris och Paul Kircher. The Animal Kingdom bjuder på fantastiska specialeffekter som gör att man riktigt känner djurmänniskornas lidanden i hela kroppen. The Animal Kingdom är en fantastisk framtidsskildring där teman som ekologi, tolerans och hur samhällen hanterar massiva, okontrollerbara naturkatastrofer ligger precis under ytan, som fjädrar som bildas under huden.

Vid den franska premiären av The Animal Kingdom blev den hyllad i pressen och fick betyg 4,3 av 5 av en enig kritikerkår. The Animal Kingdom har gjort stor publiksuccé med över 1 miljon besökare i Frankrike.


Otroligt känsloladdad, upplyftande och välgjord. En av årets bästa” – IO9
Ambitiöst världsbygge och fantastiskt skådespeleri” – Little White Lies
Modig och vild” – Screen Daily
Originellt och starkt” – The Hollywood Reporter