Studio S Entertainment

Omslag av A Perfect Enemy (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Action, Thriller
Längd 89 min
Land Spanien/Frankrike/ Tyskland
Inspelningsår 2020
Regi Kike Maíllo
Skådespelare Dominique Pinon, Tomasz Kot, Marta Nieto, Athena Strates
Artikelnr NF1522
Release 2021-11-15
Omslag av A Perfect Enemy (DVD/VoD)

A Perfect Enemy (DVD/VoD)

Här kan du streama A Perfect Enemy:
SF AnytimeiTunesGoogle PlayRakutenTV Blockbuster

DVD finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
På hemväg efter en uppskattad föreläsning gör arkitekten Jeremiasz Anguszt (Tomasz Kot) ett misstag. I ett sällsynt anfall av altruism går han med på att dela taxi till flygplatsen med den unga damen Texel Textor (Athena Strates). Som belöning får han en svada som är så konstant och överväldigande att han missar sitt plan. Fast med Textor i VIP-loungen på överskådlig tid börjar Anguszt tröttna rejält på det konstanta tjattret. Men just när han tror att det ska gå att stänga av och zona ut tar samtalet en vändning åt det distinkt olustiga.

Med utgångspunkt i romanen Cosmétique de l’ennemi av prisade och kontroversiella belgiska författaren Amélie Nothomb (Underkastelsens sötma och Antichrista är två titlar som översatts till svenska) har regissören Kike Maíllo åstadkommit en dialogdriven och stilren thriller som fortsätter stegra spänningen fram till det oväntade slutet.

En spännande resa som friskar upp sinnet” The Clock

Njöt av den här hela vägen till den tankeväckande avslutningen” The Movie Blog

Påminner om klassiker som Sleuth, tidlösa thrillers som The Silence of the Lambs och kultrullar åt Fight Club-hållet” Cineuropa