Studio S Entertainment

Awakening of the Beast

FILMEN SOM BANNLYSTES I SITT HEMLAND I NÄSTAN 20 ÅR!!!

Vad är det som korrumperar de unga i vårt samhälle? Är det drogerna, rockmusiken, eller den fria kärleken?
Nej, det är Coffin Joe som är ondskans härförare…

Året är 1969. Brasilien kokar över av den spirande hippie-vågen. Myndigheterna står handfallna inför ett samhälle i upplösning – fri sexualitet, frisläppta själar och fria droger. Ett experiment genomförs där fyra ungdomar tvingas titta på Coffin Joe-filmer under påverkan av LSD. Med drogen i venerna släpps den monstruöse dödgrävaren in i deras sinnen och reaktionerna blir mer våldsamma än någon kunde ana…

Trivia:
* Coffin Joe (original: Zé do Caixão) uppstår för första gången i José Mojica Marins At Midnight I’ll Take Your Soul som betraktas som den första brasilianska skräckfilmen. Han är en dödgrävare som kliver över lik i sökandet efter en kvinna att föda hans avkomma.

* Awakening… är den andra filmen i José Mojica Marins alternativa Coffin Joe-serie där Marins låter karaktären kritisera rådande samhällsförhållanden. Filmen har av många setts som ett argt försvarstal mot den brasilianska censuren som sedermera förbjöd filmen för biografvisning i nästan tjugo år, samt även uppmanade Marins att inte göra fler Coffin Joe-filmer.

* Marins blev så uppslukad av sin karaktär att han från slutet av 60-talet började odla sina naglar monsterlånga för att lägga realism i vad som i början av serien var proteser. 1998 klippte han slutligen bort naglarna.

* TV-showen som ingår i filmen är autentisk och Marins försvar för sina filmer likaså.