Studio S Entertainment

Omslag av Flow (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Flow
Genre Animé, Releaser längre fram
Land Belgien, Frankrike, Lettland
Inspelningsår 2024
Regi Gints Zilbalodis
Format Tillåten från 7 år
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Flow (Bio)

Flow (Bio)

VINNARE – BÄSTA FILMMUSIK, JURYNS OCH PUBLIKENS PRIS – ANNECY INTERNATIONAL ANIMATED FILM FESTIVAL
VINNARE – DISTRIBUTIONSPRISET – GAN FOUNDATION AWARD 

Människorna har försvunnit från världen men spår av deras närvaro finns kvar. Vi möter en katt som håller sig helst för sig själv. Men när kattens hem drabbas av en översvämning tvingas den fly med en båt tillsammans med diverse andra djur. Den trötta kapybaran, en gladlynt Golden Retriever, lemur som gillar att samla och en stram sekreterarfågel. Båten rör sig genom mystiska, översvämmade landskap. För att den udda gruppen ska klara resan helskinnade måste djuren lära sig att samarbeta trots sina många olikheter.

Flow är en oerhört fint animerad och känslosam äventyrsfilm där djuren i huvudrollerna faktiskt beter sig väldigt mycket som djur gör i naturen. Regissören, manusförfattaren och animatören Gints Zilbalodis har tidigare gjort indiesensationen Away, som vann pris för bästa film vid flera festivaler 2019. Precis som Flow är den animerad i en säregen och fascinerande stil som ser både polerad och handgjord ut. 


Inbjudande och engagerande” – Cineuropa
Verkligen speciell” – The Hollywood Reporter
En av de mest rörande och banbrytande animerade filmerna i modern tid” – Indiewire
Episk” – Variety
Förtrollande och känslosam” – Screen Daily
En av årets bästa animerade filmer” – Slash Film