Studio S Entertainment

Omslag av Red Rooms (Streaming)

Förstora omslag

Genre Thriller
Längd 118 min
Land Kanada
Inspelningsår 2023
Regi Pascal Plante
Skådespelare Elisabeth Locas, Juliette Gariépy, Laurie Babin
Artikelnr NF1786
Release 2024-09-30
Omslag av Red Rooms (Streaming)

Red Rooms (Streaming)

Intensiv seriemördar-thriller i art house-tappning

Det uppmärksammade fallet kring seriemördaren Ludovic Chevalier är på väg att nå sin upplösning. Ludovic, som står anklagad för en serie brutala mord på minderåriga flickor, ska äntligen få sin dom. Huvudpersonen Kelly-Anne är närmast besatt av fallet, och följer domstolsförhandlingens händelseförlopp i minsta detalj. Genom Kelly-Annes fascination för fallet suddas gränsen mellan verklighet och morbid fantasi långsamt ut, och Kelly-Anne slutar att endast vara en åskådare av rättsprocessen. På egen hand dras hon allt längre in i sökandet efter den sista pusselbiten i den grymma mordhistorien – det saknade videoklippet på mordet av en av offren.

Red Rooms är en fängslande filmupplevelse, som skildrar ondskans farliga attraktion, i en effektfullt utförd art house-tappning med långa tagningar och utstuderad ljussättning. Red Rooms hade världspremiär vid Karlovy Vary Int. Film Festival i juli 2023 och ingick i tävlingssektionen på Fantasia i Montréal där den belönades med 3 pris; Le Cheval Noir för bästa film och bästa manus och Juliette Gariépy fick pris för bästa skådespelerska.


Stark och stram thriller om true crime-industrin” – Little White Lies
Obehaglig och effektiv” – Screen International
Gariépy gör en lysande tolkning av en motbjudande protagonist” – Daily Dead
Seriemördarthriller med spännande twist” – Screen Anarchy
Tar sin tid men har viktiga poänger” – Horror Press