Studio S Entertainment

Omslag av Humanistisk vampyr söker frivillig självmordsbenägen person

Förstora omslag

Genre Komedi, Skräck
Längd 90 min
Land Kanada
Inspelningsår 2023
Regi Ariane Louis-Seize
Skådespelare Sara Montpetit, Félix-Antoine Bénard, Steve Laplante
Artikelnr NF1751
Release 2023-10-14
Omslag av Humanistisk vampyr söker frivillig självmordsbenägen person

Humanistisk vampyr söker frivillig självmordsbenägen person

VINNARE – GIORNATE DEGLI AUTORI DIRECTOR’S AWARD – VENEDIGS FILMFESTIVAL 2023

Tonårsvampyren Sasha är inte som andra vampyrer – hon har ett stort problem. Till skillnad från de andra vampyrerna kommer Sashas huggtänder inte ut när hon är hungrig eller rädd. Hon behöver istället känna en stark personlig koppling till sitt offer – något som inte alltid är så lätt att uppnå. En dag träffar hon Paul, en osäker och gravt deprimerad tonåring, som är övertygad om att han aldrig kommer att kunna njuta av någonting i livet. De båda finner varandra och Paul går med på att bli Sashas nästa offer. Men deras överenskommelse leder till ett nattligt äventyr där de försöker att uppfylla Pauls sista önskningar. Paul har nämligen en lista över saker han vill fullfölja, innan han dör.

Blod, skratt och vampyrisk tonårsångest i denna satiriska skräckkomedi i regi av långfilmsdebutanten Ariane Louis-Seizes. Humanistisk vampyr söker frivillig självmordsbenägen person hade sin världspremiär vid Venedigs Filmfestival i september 2023 där den belönades med fina Giornate degli Autori Director’s Award.