Studio S Entertainment

Omslag av Femme (Bio)

Förstora omslag

Genre Drama, Queer, Releaser längre fram, Thriller
Land USA
Inspelningsår 2023
Regi Sam H. Freeman, Ng Choon Ping
Skådespelare Nathan Stewart-Jarrett, George MacKay
Omslag av Femme (Bio)

Femme (Bio)

Official Selection: 73rd Berlin International Film Festival (Panorama)

Sex, hat och våld i queer thriller om vägen mot en efterlängtad hämnd.

Genom framträdanden under artistnamnet Aphrodite Banks har Jules skapat sig en etablerad plats som en av Londons hyllade dragartister. Efter en sen kvällsföreställning blir han brutalt misshandlad av en okänd man. Flera månader senare känner han igen sin angripare av en slump, vid ett besök i en gaybastu. Utan smink och endast insvept i en handduk kan Jules nu närma sig förövaren, ta reda på vem han egentligen är och utkräva sin hämnd.

Med ett direkt bildspråk, levande dialog och tätt sammanvävda scener skapar regissörerna Sam H. Freeman och Ng Choon Ping ett gripande drama där hämnden både blir ljuv och skapar nya svårläkta sår och motstridiga känslor. Femme hade världspremiär i Berlin Panorama 2023. Därefter har Femme gjort succé på en mängd internationella filmfestivaler. Regissörsduon belönades med pris för bästa regi och Nathan Stewart-Jarrett för bästa skådespelarinsats på Fantasia i Montreal sommaren 2023.

* * * * ”Katt-och-rått-lek med oväntade turer” – Time Out
James Rhodes foto för tankarna till Gaspar Noé” – Deadline
Oerhört effektiv hämndfilm” – Screen Daily
Sensationella skådespelarinsatser” – Variety
”Provokativt om queera maktspel” – The Hollywood Reporter