Studio S Entertainment

Omslag av Tid att älska (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Le temps d'aimer
Genre Drama, Romantik
Längd 125 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2023
Regi Katell Quillévéré
Skådespelare Anaïs Demoustier, Vincent Lacoste, Morgan Bailey
Artikelnr NF1771
Release BIOPREMIÄR 2024-08-09
Omslag av Tid att älska (Bio)

Tid att älska (Bio)

VINNARE – BÄSTA FILM – ANGOULÊME FRANCOPHONE FILM FESTIVAL
VINNARE – BÄSTA SKÅDESPELARE VINCENT LACOSTE – ANGOULÊME FRANCOPHONE FILM FESTIVAL

Madeleine är hotellservitris och ensamstående mor i efterkrigstidens Frankrike. En dag skakas Madeleines tillvaro om av en ödets nyck. I ett slag blir hon våldsamt förälskad i den rike och belevade studenten François. Hemligheter från både Madeleines och François förflutna hotar dock den romantiska idyllen.

Regissören Katell Quillévéré (Så länge hjärtat kan slå) tog inspiration från sin egen familjs historia under manusarbetet för Tid att älska. Den inspirerande gnistan var upptäckten att hennes mormor hållit sitt förhållande och barn med en tysk soldat hemligt under hela sitt liv. Resultatet är en Douglas Sirk-doftande berättelse om skuld, åtrå, komplicerade familjeband och kärlek där homosexualitet, ras och polyamorösa förhållanden spelar in. I huvudrollerna ser vi Anaïs Demoustier (Alice och borgmästaren) och Vincent Lacoste (Förlorade illusioner). För filmens vackra och romantiska musik står Amin Bouhafa (I nöd och lust, Gagarine).


Ambitiös” – Variety
Dialogerna går som en dans” – Little White Lies
Stark och rörande” – The Hollywood Reporter

PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR