Studio S Entertainment

Omslag av Den fallande stjärnan (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel L'étoile filante
Genre Komedi, Releaser längre fram
Längd 98 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2023
Regi Dominique Abel, Fiona Gordon
Skådespelare Dominique Abel, Fiona Gordon
Artikelnr NF1773
Release BIOPREMIÄR 20204-07-26
Omslag av Den fallande stjärnan (Bio)

Den fallande stjärnan (Bio)

I sin ungdom var Boris aktivist av den revolutionära sorten. Till följd av det har han varit efterlyst och levt inkognito de senaste 35 åren. Under sitt senaste alias arbetar han för tillfället på baren The Falling Star. Det förflutna hinner till slut ikapp den gamle aktivisten. En dag kommer en mystisk beväpnad främling som törstar efter hämnd till baren. Ska Boris lyckas undkomma? Kanske om flyktplanen Kayoko, Boris sluga partner, och deras vän Tim sätter i verket går i lås. Planen innefattar Dom, en deprimerad solitär som är på pricken lik Boris. Vad den intrigerande trion inte räknat med är dock privatdetektiven Fiona, Doms ex-fru, som är dem på spåren.

Duon Fiona Gordon and Dominique Abel debuterade 2011 års The Fairy som var med i Cannesfestivalens Director’s Fortnightsektion. Det internationella genombrottet kom 2016 med Lost In Paris. Gordon och Abel arbetar i den tradition av lekfull koreografi som känns igen från klassiker av Charlie Chaplin och Jacques Tati. Deras unika form av slapstick kommer till fullt uttryck i The Falling Star, ett mörkt humoristisk mysterium fyllt av dubbelspel, dubbelgångare och andra thrillerelement.


Ultracharmig!” – Variety