Studio S Entertainment

Omslag av Mutt

Förstora omslag

Genre Drama, Queer, Releaser längre fram
Längd 87 min
Land USA
Inspelningsår 2023
Regi Vuk Lungulov-Klotz
Skådespelare Lio Mehiel, Cole Doman, MiMi Ryder
Release TBA
Omslag av Mutt

Mutt

VINNARE – US DRAMATIC SPECIAL JURY AWARD – ACTING
SUNDANCE FILM FESTIVAL 2023
VINNARE – SPECIAL MENTION OF THE 14 PLUS INT. JURY – BEST FILM
BERLIN FILM FESTIVAL 2023
VINNARE – NEW AMERICAN CINEMA COMPETITION – VUK LUNGULOV-KLOTZ
SEATTLE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2023

Har du upplevt en dag då allt som kan gå fel gör det? Feña har just en sådan miserabel dag i hemstaden New York. Medan ett mycket hett och hetsigt dygn pågår upplever den unge transmannen massor av extrema känslotillstånd. De uppstår framförallt i möten med människor som kände Feña före transitionen. Inledningsvis expojkvännen. Senare systern och fadern som hen inte träffat på flera år. Men också genom de mikroaggressioner som är vardag för transpersoner. En del av att navigera ett fördomsfullt samhälle. Tillika en stor skopa ren otur. Hur ska Feña lyckas ta sig genom dessa rejält utmanande tjugofyra timmar?

Långfilmsdebuterande Vuk Lungulov-Klotz ger oss med Mutt en genuin och empatisk inblick i en ung transmans verklighet. Eniga kritiker lovprisar Lio Mehiels trovärdiga porträtt av Feña. Närheten förhöjs ytterligare genom Matthew Poitiers intima foto. Mutt är ett mycket välkommet tillskott i floran av filmer som skildrar transerfarenheten.


Autentisk och känslomässigt stark” – Variety
Mutt förtjänar din uppmärksamhetRoger Ebert.com
Uppfriskande, humoristisk, känslosam, sårbar och respektfull” – Screen daily
Lio Mehiel är omöjlig att ta ögonen från”- The Hollywood Reporter
Solid, personlig, uttrycksfull och sensuell debut” – Indiewire