Studio S Entertainment

Omslag av Jeanne du Barry (Bio)

Förstora omslag

Genre Drama, Romantik
Land Frankrike
Inspelningsår 2023
Regi Maïwenn
Skådespelare Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe
Format Tillåten från 7 år
Artikelnr NF1749
Release BIOPREMIÄR 2023-11-03
Omslag av Jeanne du Barry (Bio)

Jeanne du Barry (Bio)

ÖPPNINGSFILM – FESTIVAL DE CANNES 2023

I Jeanne du Barry berättas historien om kvinnan som genom sin list och charm gjorde en klassresa från enklast tänkbara förhållande till Kung Louis XVs innersta krets på Versailles. Den stormiga romansen som följer mellan kungen och kurtisanen leder till både kontrovers och, mer förvånande för de inblandade, stark kärlek.

Med humor, sälta och visuellt överdåd tar sig den välrenommerade regissören och skådespelaren Maïwenn (Polis, Arvet) an den osannolika kärlekshistorien mellan en kvinna av folket och kung Louis XV:e av Frankrike. I rollen som fransk kung ser vi Johnny Depp (Pirates of the Caribbean-filmerna och mycket annat) i sin första långfilm sedan 2020. Vackert foto av Laurent Dailland (Hermelinen) inspelat på 35mm film får verkligen kostymerna av Jürgen Doering (Moln över Sils Maria) och miljöerna i det kungliga slottet Versailles att glänsa. Jeanne du Barry fick äran att inleda årets filmfestival i Cannes och hade simultan premiär runtom i Frankrike. Under den första veckan på repertoaren drog detta stilfulla kostymdrama närmare 400 000 besökare. 


Mycket underhållande – The Guardian
Stilig kostymfilm – The Hollywood Reporter
Påminner om Kubricks Barry Lyndon Indiewire
Lekfull och glad men också absurd och tragisk” – Cineuropa
Klassisk till formen, samtida i sin ton och fullständigt trovärdig Le Parisien
Filmad på 35 mm och full av visuellt överdåd” – Screen International
Maïwenn är en filmskapare av rang – Variety


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR