Studio S Entertainment

Omslag av Afire (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Roter himmel
Genre Drama, Releaser längre fram, Romantik
Längd 102 min
Land Tyskland
Inspelningsår 2023
Regi Christian Petzold
Skådespelare Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs
Artikelnr NF
Release BIOPREMIÄR 12 JULI
Omslag av Afire (Bio)

Afire (Bio)

VINNARE – SILVERBJÖRNEN – 73:E INTERNATIONALE FILMFESTSPIELE BERLIN

De två vännerna Felix och Leon tillbringar några varma sommardagar i en stuga vid Östersjön, nära staden Ahrensoop. I stugan bor också den mystiska Nadja som bjudit dit sin älskare Devid. Det är en varm och en mycket torr sommar. En brand bryter ut i skogarna som omger stugan. I takt med att elden kommer närmare blir stämningen mellan de fyra semesterfirarna också allt hetare.

Christian Petzold är den mångfaldigt prisbelönte regissören bakom filmer som Barbara och Transit. Med Undine påbörjade Petzold en planerad kvartett av filmer baserade på de fyra elementen: vatten, eld, jord och luft. Efter vatten i Undine kommer turen nu till eld med Afire.


Fantastiskt välskrivna karaktärer” – Ion Cinema
Underbart frän i sin ton” – Indiewire
Starkt skådespel av Schubert” – The Guardian

PRESSBILDER FÖR NERLADDNING HÄR