Studio S Entertainment

Omslag av Notre-Dame brinner (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Notre-Dame brûle
Genre Drama, Releaser längre fram, Startsida
Längd 110 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2022
Regi Jean-Jacques Annaud
Skådespelare Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Mickaël Chirinian
Release BIOPREMIÄR 2022-10-07
Omslag av Notre-Dame brinner (Bio)

Notre-Dame brinner (Bio)

KAMPEN FÖR ATT RÄDDA DET MYTOMSPUNNA GOTISKA MÄSTERVERKET

Måndagen före påsk, den 15 april 2019, klockan 18:17, gick brandlarmet i den ikoniska katedralen Notre-Dame i Paris, som har varit en av stadens största sevärdheter sedan 1345. Elden spred sig medan brandkåren försökte nå fram, men vägarbeten, trafikstockningar och den stigande paniken bland alla människor som samlats på gatorna i den milda kvällen ledde till att elden fick bättre fäste. Det var början på en lång räcka misstag, missförstånd och olyckor vilket innebar att det i slutändan bara var tur, övermänskligt mod och enastående självuppoffring som gjorde att tornen och de ovärderliga artefakterna undvek att falla offer för elden, och att katedralen inte blev fullständigt förstörd…–


”En unik bioupplevelse” – RTL


Presskontakt: Sofie Dahlstedt: press@njutafilms.com
Marknadsfrågor: Anders Lundgren: anders@njutafilms.com
Filmbokning: bio@njutafilms.com tfn: 08-21 08 04


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR