Studio S Entertainment

Omslag av Kompromat

Förstora omslag

Genre Drama, Releaser längre fram, Thriller
Längd 127 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2022
Regi Jérôme Salle
Skådespelare Gilles Lellouche, Joanna Kulig, Michael Gor, Mikhail Safronov, Sasha Piltsin, Aleksey Gorbunov
Release TBA
Omslag av Kompromat

Kompromat

Karriären är på väg åt rätt håll för den sociale och engagerade diplomaten Mathieu. Hans senaste uppdrag är ett jobb som kulturchef för den ryska avdelningen av Alliance Française. Förhoppningen är att flytten ska ge hans äktenskap en välbehövlig vitamininjektion. Väl på plats dröjer det dock inte länge innan Mathieus ofta frispråkiga kulturevenemang och öppna stöd till konstnärer väcker myndigheternas ilska. Snart finner han sig stämplad för ett fruktansvärt brott. Allt tyder på att det hela iscensatts av FSB, ryska säkerhetspolisen. Mathieu arresteras och isoleras. Det är lönlöst att bestrida anklagelserna och de franska myndigheterna står maktlösa. Enda utvägen är att själv orkestrera en flykt.

Denna gripande och pulshöjande spionthriller av Jérôme Salle (The Tourist, Jacques – Havets utforskare) baseras otroligt nog på verkliga händelser. I huvudrollen som den svårt ansatta Mathieu ser vi en som alltid lysande Gilles Lellouche ( I trygga händer, Farväl herr Haffmann) och hans fru spelas av Joanna Kulig (Cold War, Hanna). Starka skådespelarprestationer och dito regi gör Kompromat till engagerande och kallsvettig underhållning.


Gripande!” – BMA Mag.com