Studio S Entertainment

Omslag av Rumbaterapi (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Rumba la vie
Genre Drama, Komedi
Längd 102 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2022
Regi Franck Dubosc
Skådespelare Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin
Format Barntillåten
Artikelnr NF1625
Release BIOPREMIÄR 2022-12-02
Omslag av Rumbaterapi (Bio)

Rumbaterapi (Bio)

KÄNSLOSAMT OCH ROLIGT DRAMA MED LET’S DANCEVIBBAR

Rumbaterapi är en ny charmig komedi av Franck Dubosc. Efter succékomedin Kärlek på hjul återkommer Franck Dubosc med en upplyftande film om föräldraskap och familjeband fylld av rytm, dansglädje, gråt och skratt.

Tony är busschaufför. Han lever ensam och fri från känslomässiga band. Livet flyter på i en stadig lunk utan de komplikationer andra människor ger. En hjärtattack gör dock att allt kastas över ända. Tony börjar tänka igenom sitt liv och de han lämnat bakom sig. Främst i hans minne är exfrun Carmen och den nu vuxna dottern Maria. Tony blir fast besluten att bli en del av dotterns liv igen. Sagt och gjort skriver han in sig på dansskolan Maria leder. Enda problemet är att Tony avskyr dans. Ska den här gamle gubben lyckas lämna inkörda hjulspår och lära sig några nya tricks?

Rumbaterapi är en dansant och livsbejakande film om banden som håller oss samman även när vi kämpar emot. För manus, regi, huvudroll samt givetvis dans står en och samma person: Frank Dubosc (Kärlek på hjul, Ring Min Agent!). Vid sin sida har han Louna Espinoza (Fires in the Dark), Jean-Pierre Darrousin (Falsk Identitet), Marie-Philomène Nga (En liten bokhandel i Paris) och inte minst Michel Houellebecq (Internet för nybörjare, Thalasso).


* * * * * ”Roligt och rörande” – Télé 2 Semaine
* * * * * ”En riktig pärla” – Télé Loisir
* * * * ”Mänsklig och öm med ögonblick av ren magi” – Le Journal de Dimanche
* * * * ”Franck Dubosc är udda och annorlunda och framför allt är han sig själv” – Le Dauphiné Libéré
* * * * ”Absolut uppriktig!” – Ouest France
* * * * ”Väldigt gripande!” – Public


* * * * * ”Ett roligt och rörande porträtt, med kärleksfullt skildrade karaktärer” – Télé 2 Semaine
* * * * * ”En folkkär komedi, så som vi vill ha dem, en riktig pärla” – Télé Loisir
* * * * ”En film fylld av uppriktighet, mänsklighet och ömhet, med ögonblick av ren magi” – Le Journal de Dimanche
* * * * ”Fantastisk och unik ensemble” – Matilda Marseillaise.com
* * * * ”Komedi med känslomässigt djup” – BMA Mag.com
* * * * ”Franck Dubosc står för att han är gammal och omodern. Tillsammans med Jean-Pierre Darroussin och Michel Houellebecq hittar han ett ärligt sätt att vara udda och annorlunda och framför allt är han sig själv” – Le Dauphiné Libéré


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR