Studio S Entertainment

Omslag av Rumbaterapi (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Rumba la vie
Genre Drama, Komedi, Releaser längre fram
Längd 102 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2022
Regi Franck Dubosc
Skådespelare Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin
Artikelnr NF1625
Release BIOPREMIÄR 2022-12-02
Omslag av Rumbaterapi (Bio)

Rumbaterapi (Bio)

KÄNSLOSAMT OCH ROLIGT DRAMA MED LET’S DANCEVIBBAR

Tony är busschaufför. Han lever ensam och fri från känslomässiga band. Livet flyter på i en stadig lunk utan de komplikationer andra människor ger. En hjärtattack gör dock att allt kastas över ända. Tony börjar tänka igenom sitt liv och de han lämnat bakom sig. Främst i hans minne är exfrun Carmen och den nu vuxna dottern Maria. Tony blir fast besluten att bli en del av dotterns liv igen. Sagt och gjort skriver han in sig på dansskolan Maria leder. Enda problemet är att Tony avskyr dans. Ska den här gamle jycken lyckas lämna inkörda hjulspår och lära sig några nya tricks?

Rumbaterapi är en dansant och livsbejakande film om banden som håller oss samman även när vi kämpar emot. För manus, regi, huvudroll samt givetvis dans står en och samma person: Fredric Dubosc (Kärlek på hjul, Ring Min Agent!). Vid sin sida har han Louna Espinoza (Fires in the Dark), Jean-Pierre Darrousin (Falsk Identitet), Marie-Philomène Nga (En liten bokhandel i Paris) och inte minst Michel Houllebecq (Internet för nybörjare, Thalasso).


* * * * ”Fantastisk och unik ensemble” – Matilda Marseillaise.com
* * * * ”Komedi med känslomässigt djup” – BMA Mag.com