Studio S Entertainment

Omslag av Förlorade illusioner (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Illusions perdues
Genre Drama, Releaser längre fram
Längd 149 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2021
Regi Xavier Giannoli
Skådespelare Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan
Artikelnr NF1620
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Förlorade illusioner (Bio)

Förlorade illusioner (Bio)

Efter att med nöd och näppe undvikit en skandal i hemstaden kommer den unge och idealistiske tryckarlärlingen och poeten Lucien Chabron till metropolen Paris. Planen är att introduceras i de rätta kretsarna och göra skrivandet till karriär. Men succén uteblir. För att få in pengar söker sig Lucien till ett par skrupelfria journalister. I deras publikationer skapas och krossas karriärer och rykten. Med nutida språkbruk är de inte främmande för att ge plats åt fake news bara priset är det rätta. Ambitionen att lyckas kommer på kollisionskurs med principerna och det är början på Luciens fall.  

Episkt svepande kostymfilm baserad på den klassiska berättelsen av Honoré de Balzac i regi av Xavier Giannoli (Marguerite). Den må utspela sig i ett svunnet Paris, men statusjakt, socialt ränksmideri och fejkade nyheter känns mer aktuellt idag än när följetongen skrevs mellan 1837 och 1843. I huvudrollen som den ärelystne Lucien ser vi Césarvinnaren Benjamin Voisin (Summer of ‘85). Cécile de France (The French Dispatch) och Salomé Dewaels (De första. De sista.) spelar kvinnorna i hans liv. Xavier Dolan (Bad Times at the El Royale) är hans bäste ovän Nathan d’Anastazio och Gérard Depardieu (Thalasso) den cyniske förläggaren Dauriat.  Giannoli och hans ensembles gestaltning av historien är en medryckande uppvisning av stil och finess.


* * * * ”Omöjligt att inte njuta av det här” – The Guardian

Utsökt och förvånande aktuell” – Variety
Fantastisk ensemble” – The Hollywood Reporter
Rolig, provokativ, dråplig och emellanåt rörande” – Collider

PRESSBILDER, AFFISCH M.M FÖR NEDLADDNING HÄR