Ser mailet konstigt ut? Läs det direkt i webbläsaren istället!
Studio S
none
NYHETER FRÅN STUDIO S ENTERTAINMENT: JUNI - JULI 2017  

SOMMAR MED STUDIO S ENTERTAINMENT!


PÅ BIO!

Den 21:a juli har FÖR MIN DOTTERS SKULL premiär. Det är en spännande, gripande och inte minst hjärtskärande film byggd på en sann historia. Som André Bamberski ser vi Daniel Auteuil, en av Frankrikes mest omtyckta stjärnor och vinnare av två César för genombrottet i Jean de Florette och Flickan på bron. Som Dieter Krombach ser vi tysken Sebastian Koch som vi bäst minns från Oscarbelönade De andras liv och Spielbergs Spionernas bro.

I september kommer det tyska dramat TILLBAKA TILL MONTAUK i regi av Oscarsvinnaren Volker Schlöndorff och med Stellan Skarsgård i huvudrollen. Det är en värmande, vemodig och eftertänksam film om de olika val vi gör längs livets stig. Och hur livet kunnat se ut om vi valt andra vägar. Läs mer om alla kommande biofilmer här!


PÅ DVD, BLU-RAY OCH VOD!
På DVD-sidan har vi ett par mycket bra och intressanta dokumentärer att bjuda på. Raoul Pecks Oscarsnominerade I AM NOT YOUR NEGRO och svenske regissören Kasper Collins hyllade I CALLED HIM MORGAN. Läs mer om alla nya DVD här och alla kommande här!

För mer information besök vår hemsida www.studiosentertainment.se.

 

/ Trevlig sommar önskar vi på Studio S!

BÄSTSÄLJARE JUST NU:    THE PERFECT WEAPON


    FULLMÅNE


    KAMP TILL DÖDS


    THE BURNING


    RÄNNSTENSUNGAR

AKTUELLT

none

I AM NOT YOUR NEGRO - Släpps 17 juli på DVD och VOD!
(USA/Frankrike, 2016)

James Baldwin var namnet på en av 1960-talets största kulturprofiler, vars knivskarpa analyser kom att spela avgörande roll för medborgarrättsrörelsen. Bland hans närmaste vänner fanns Martin Luther King Jr., Malcolm X och Medgar Evers, vilkas kamp för de svartas rättigheter ledde till att de blev brutalt mördade.

I denna flerfaldigt prisbelönta film berättas historien om Baldwins berömda vänner utifrån hans egna ord, inlästa av Samuel L. Jackson, där vi tas med på en resa genom de svartas blodiga historia i USA fram till i dag. Det är en omskakande och skrämmande resa, men en resa som måste göras.

* * * * * ”Mäktig och omvälvande” - Dagens Nyheter

* * * * * ”Lysande. Förtjänar en stor publik” - Västerbottens-kuriren

* * * * * ”Bländande. Storslagen. Oerhört skicklig” - GP

 

none

I CALLED HIM MORGAN - Släpps 31 juli på DVD och VOD!
(Sverige/USA, 2016)

Med start på 1950-talet gör den unge trumpetaren Lee Morgan underverk på jazzscenen. Han kallas för ett underbarn, men hamnar snabbt i heroinets klor. Räddningen blir den tretton år äldre Helen som tar hand om Lee och får honom upp på scenen igen. Så en vinterkväll 1972 drar hon upp en pistol och skjuter ihjäl honom inför den chockade publiken på jazzklubben Slug’s Saloon. Men varför?

Göteborgaren Kasper Collin tillbringade hela sju år åt arbetet med sin hyllade dokumentär, som han gjorde i samarbete med den Oscarnominerade fotografen Bradford Young (Arrival). Filmen är spännande som en thriller, men lika mycket är den ett kärleksbrev till ett svunnet New York fylld av fantastisk musik.

”Suverän. Det skulle inte förvåna om den finns med i oscardiskussionerna” - Aftonbladet

”Rafflande om mordet på den gudabenådade artisten” - Svenska Dagbladet

”Ett fascinerande mysterium” - Dagens Nyheter

 

none

PARADISETS BARN - Släpps 26 juni på DVD och VOD!
(Frankrike, 1945)

Redan vid den triumfartade premiären 1945 intog Paradisets barn platsen som fransk films mest värdefulla juvel, vilket den alltjämt anses vara.

Platsen är Paris anno1840 längs Brottets Boulevard, en nöjesgata som myllrar av gycklare, fnask, tjuvar, adelsmän och vanliga fyllbultar. Här finner vi Garance, den undersköna aktrisen med det gåtfulla Mona Lisa-leendet som är filmens nav och som mimaren Baptiste och tre andra herrar strider om.

Filmen tog 18 månader att producera för den högsta budgeten i mannaminne. Marcel Carné regisserade och poeten Jacques Prévert skrev manus, samma herrar som även gjorde de likaledes odödliga klassikerna Dagen gryr och Dimmornas kaj.


”En av de 10 bästa filmerna i historien!” - Helena Lindblad, Dagens Nyheter

 

none

 

HACKER - Släpps 24 juli på DVD och VOD!
(Kanada/USA, 2015)

VERKLIGHTSBASERAD THRILLER OM HÄMND MOT BANKSYSTEMET

Alex är en ung kille som är en jävel på datorer. På nätet blir han involverad i en kriminell organisation som kallar sig Darkweb och lär sig allt om att komma åt dyra varor som kan omsättas i pengar. Tillsammans med två andra ungdomar, Sye och Kira, får han hjälp att sälja stöldgodset, och snart lär de sig även hur man tömmer folks konton och tar sig in i bankernas och börsmarknadens datorer. Vad som började som ett sätt att hjälpa sina föräldrar finansiellt utvecklas efter att hans mamma fått sparken från en bank till att bli en personlig vendetta mot hela det banksystem som suger ut miljontals människor…

HACKER bygger på sanna händelser och är en påkostad internationell thriller inspelad runt hela världen… Kanada, USA , Thailand, Kazakhstan, Kina och Hong Kong.

 

 

none

HEADSHOT - UTE NU PÅ BLU-RAY, DVD OCH VOD!
(Indonesien, 2016)

DEN NYA ACTIONSENSATIONEN MED STJÄRNORNA FRÅN THE RAID I & II

Skjuten i huvudet och lämnad att dö vaknar Ishmael upp på ett sjukhus utan något minne av vem han är eller hur han hamnade där. Den vackra läkarstudenten Ailin finns hela tiden vid hans sida och får honom på bättringsvägen. Men när hans minne äntligen börjar återvända blir Ailin kidnappad av ett ökänt mördargäng, och för att rädda henne måste Ishmael återigen bli den man han fasar över att han en gång var…

Iko Uwais är tillbaka i en ny och ultravåldsam film som får amerikansk action att likna My Little Pony. Ingen sann actionälskare lär ha missat honom i The Raid I & II samt Star Wars: The Force Awakens. En annan stor roll görs av Julie Estelle, berömd som The Hammer Girl i The Raid II.


”En knockout i klass med The Raid" - Variety

”Ett måste för alla actionfans” - Screen Daily

 

none

SHERLOCK HOLMES vs JACK THE RIPPER - Släpps 31 juli på DVD och VOD!
(Storbritannien, 1965)

VÄRLDENS BÄSTA DETEKTIV I EN ENVIG MOT VÄRLDENS MEST BERÖMDA MÖRDARE

I slutet av 1800-talet drabbas Londons bakgator av en bestialisk mördare som går till attack mot unga, prostituerade med sällsynt råhet… Jack the Ripper! Scotland Yard står handfallna utan spår medan mördaren slår till om och om igen. Det pratas om en mästare i mord. Men nu har han fått motstånd av en mästare i att lösa mord… Sherlock Holmes!

Sherlock spelas av John Neville (titelrollen i Terry Gilliams Baron Münchhausens äventyr) och i övriga roller ser vi andra förnämliga brittiska skådespelare som Anthony Quayle (En iskall i Alexandria, Kanonerna på Navarone), Frank Finley ("Porthos" i Richard Lesters Musketör-filmer), Robert Morlay (Åtta glas, Döden i grytan) och den då blott 31-åriga Judi Dench.

För regin svarar Oscarbelönade James Hill, mest känd för en annan stor 60-talssuccé: Född fri – Lejonet Elsa.

 


BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH TWITTER!

BIO:facebook DVD & VOD:facebooktwitter


Studio S Entertainment

David Bagares gata 24
111 38 Stockholm
Telefon: 08-21 08 04