Studio S Entertainment

Omslag av Woman (DVD, VoD)

Förstora omslag

Genre Dokumentär
Land Frankrike
Inspelningsår 2019
Regi Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
Skådespelare Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson
Artikelnr NF1339
Release 2020-07-08
Omslag av Woman (DVD, VoD)

Woman (DVD, VoD)

WOMAN är ett världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning. Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framförallt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar. I en tid då kvinnors röster börjar göras hörda är filmens mål inte bara att kämpa för rättigheter eller fokusera på problem, utan att hitta lösningar och försoningar.

Med ämnen så som mödraskap, utbildning, giftermål och familjebildning, ekonomiskt oberoende men också mycket om sexualitet och menstruation. Personliga och närgående möten med allt från statsöverhuvuden till skönhetsdrottningar, busschaufförer och lantbrukare skapar filmen en samhörighet och en överskådlig blick av hur det är att vara kvinna idag.

Filmen släpps på internationella kvinnodagen!

Anastasia Milkova är en journalist som arbetat med att dokumentera problem som illegal immigration, människohandel och surrogatmödraskap. Tillsammans med dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Arthus-Bertrand skapade hon dokumentären HUMAN om mänsklighet över hela jorden med över 600 intervjuer. I WOMAN fortgår detta arbete, men med ett nytt och spännande fokus.

Måste ses!” – Elle Italia
En stärkande film!” – Cineuropa
En ambitiös och välbyggd dokumentär” – Hollywood Reporter