Studio S Entertainment

Omslag av Stalker (2 Disc Edition)

Förstora omslag

Originaltitel Stalker
Genre Drama, Klassiker
Längd 70 min
Land Ryssland
Inspelningsår 1979
Regi Andrei Tarkovsky, Andreij Tarkovskij
Skådespelare Alexander Kaidanovsky, Alissa Freindlikh, Anatoly Solonitsyn, Nikolai Grinko
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Pal, Dolby Digital Monomix, Full Frame
Artikelnr NF029
Extras Bilder och filmografier av filmskaparna. Bildspel. Intervju med fotografen A. Knyazhinsky. Intervju med designern R. Safiullin. Intervju med kompositören E. Artemiev Fragment from Andrei Tarkovskys diploma work,: «The Streamroller and the Violin». Dokumen
Release 2003-2004
Omslag av Stalker (2 Disc Edition)

Stalker (2 Disc Edition)

I en dyster och obestämd framtid finns en plats som kallas Zonen. Det sägs att en meteorit ska ha störtat där för länge sedan och förändrat tillvaron där inne för alltid.
Sägnen berättar att det ska finnas ett mystiskt rum som kan uppfylla människans allra innersta önskningar, men bara åt de som är starka nog att göra den farofyllda resan. Desperata efter att nå detta rum tar en vetenskapsman och en författare kontakt med en av de få som kan ta sig genom Zonens mörka terräng – Stalker. Han är vägvisaren som ska leda dem in det okända. En värld som inte bara ifrågasätter deras närvaro, utan även deras motiv.

Andrei Tarkovskys andra intrång i science-fiction-genren efter Solaris är en mörk och vriden vision av framtiden och människans begär som baseras på romanen ”A Picnic at the roadside” av de ryska bröderna Strugatsky. Filmen har tilldelats flera priser i Cannes och anses vara en av de bästa science fiction-filmerna genom tiderna.