Studio S Entertainment

Omslag av Spegeln

Förstora omslag

Originaltitel Zerkalo
Genre Drama, Klassiker
Längd 87 min
Land Ryssland
Inspelningsår 1974
Regi Andrei Tarkovsky, Andreij Tarkovskij
Skådespelare Margarita Terekhova, Anatoly Solonitsyn, Nikolai Grinko, Ignat Daniltsev, Filipp Yankovsky, Alla Demidova, Larissa Tarkovskaya, Yuri Nazarov, Oleg Yankovsky, Yura Sventikov, E. del Bosce, Innokenty Smoktunovsky
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Pal, Dolby Digital Monomix, Widescreen 16x9 (1.78:1)
Artikelnr NF031
Extras Intervjuer med kompositören E. Artemyev, manusförfattaren A. Misharin och G. Yavlinsky; fotografen G. Rerberg och skådespelarna A. Solonitsyn, Nikolai Grinko och I. Smoktunovsky; featurettes; Arseny Tarkovskys biografi; bildspel; Trailers
Release 2003-2004
Omslag av Spegeln

Spegeln

En döende man minns sin barndom på 40-talet, en tid som färgats av föräldrarnas plågsamma skilsmässa och krigets fasor. Men minnena berättar inte bara om hans egna upplevelser utan även om en hel nation plågad av politisk terror.

Detta är Andrei Tarkovskys mest personliga film, där mycket är baserat på verkliga erfarenheter. Tarkovsky blandar sin egen kalla barndom med en vuxenvärld som är trasig och förstörd. Tillsammans med filmklipp, musik och poesi speglar han en plågad värld som har påverkat en av filmhistoriens största filmskapare.

Tarkovskys Spegeln är lika mycket ett fönster genom regissörens ögon som det är en spegling av hans passioner och ideal. I denna film kan publiken hitta nycklarna till Tarkovskys andra verk, som Solaris och Offret.