Studio S Entertainment

Omslag av Oblomov (2 Disc Edition)

Förstora omslag

Originaltitel Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova
Genre Klassiker, Komedi
Längd 95 min
Land Ryssland
Inspelningsår 1979
Regi Nikita Mikhalkov
Skådespelare Oleg Tabakov, Yuri Bogatyryov, Andrei Popov, Yelena Solovey, Avangard Leontyev, Gleb Strizhenov, Yevgeni Steblov, Yevgeniya Glushenko
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format region 2, Bild: Full frame 4:3, Ljud: Engelska, italienska - Dolby Digital
Artikelnr NF044
Extras Intervjuer med Alexander Adabashian, Pavel Lebeshev och Eduard Artemyev. Featurette om aktören Andrei Popov. Fotoalbum, filmografier och en dokumentär om Ivan Goncharovs hemstad.
Release 2005
Omslag av Oblomov (2 Disc Edition)

Oblomov (2 Disc Edition)

Ilya Ilyich Oblomov bor centralt i S:t Petersburg där han lever gott på arrendet av jordbruket han ärvt av sina föräldrar. Iklädd sin morgonrock lämnar han sällan soffan i hemmet där han skissar på storslagna planer som aldrig förverkligas och får god hjälp av sin trogne betjänt Sachar att bevara friden. Faktum är att hans lathet och apati inför omvärlden saknar gränser. Gamle vännen Andrei försöker ge honom förslag på saker att göra, men det kräver ju oftast ett visst mått av energi. Något som Oblomov saknar. Men när Andrei en dag presenterar honom för den vackra Olga inser han att indolensens dagar är räknade.

Nikita Mikhalkov (En främling bland banditer, Brända av solen) iscensätter elegant de vackra 1800-talsmiljöerna och Oblomovs drömmar om barndomens friheter i denna filmatisering av Ivan Goncharovs humoristiska roman om konsten att göra så lite som möjligt. Med stor tragikomik är Oblomov en festlig skildring av självbestämmandets självspillan och ett lusteligt hån av lättjan. Filmen utsågs 1979 till bästa utländska film av det anrika National Board of Review i USA. (Johan)

src=”./images/f-images/f-oblomov.jpg”>