Njutafilms » Moskva tror inte på tårar (2 Disc Edition)

Studio S Entertainment

Omslag av Moskva tror inte på tårar (2 Disc Edition)

Förstora omslag

Originaltitel Moskva slezam ne verit
Genre Drama, Klassiker, Komedi
Längd 114 min
Land Ryssland
Inspelningsår 1979
Regi Vladimir Menshov
Skådespelare Vera Alentova, Irina Muravyova, Alexei Batalov, Raisa Ryazanova, Aleksandr Fatyushin, Boris Smorchkov, Natalya Vavilova, Yuri Vasilyev, Oleg Tabakov
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, 2.35:1 Widescreen Anamorphic , 2.0 Stereo
Artikelnr NF041
Extras Intervjuer med regissören Vladimir Menshov, aktörerna Vera Alentova, Irina Muravyova, Raisa Ryazanova, manusförfattaren Valentin Chernykh och kompositören Sergei Nikitin. Fotoalbum, filmografier och en dokumentär om Moskva.
Release 2005
Omslag av Moskva tror inte på tårar (2 Disc Edition)

Moskva tror inte på tårar (2 Disc Edition)

Till ett arbetarhem i Moskva flyttar Antonina, Ludmila och Katarina under det sena 50-talet. De vill alla lyckas i den stora staden med såväl karriär som kärlek, men har olika planer om hur. Antonina finner tryggheten i en godhjärtad man som hon vill bilda familj med. Ludmila nöjer sig däremot inte med att bli hemmafru, utan vill först prova på livets lotteri. Katarina slits mellan båda sina vänners ideal medan hon försörjer sig som fabriksarbetare i förhoppningen att en dag studera till ingenjör. När hon träffar en TV-kameraman och förälskar sig förändras dock allt.

Vladimir Menshovs tragikomiska drama om de tre vännernas livsöden blev belönad med en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film och står sig som en av de främsta ryska biosuccéerna någonsin, med över 84 miljoner biobesökare! Med stora doser humor, träffsäker realism och en klarsynt studie av generationsskiften är Menshovs film en tidlös betraktelse av ett svunnet samhälle. (Johan)

”Filmkonst när den är som bäst! En gediget roande romantisk komedi.” – Time.