Studio S Entertainment

Omslag av Min kusin (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Komedi
Längd 104 min
Land Frankrike/Belgien
Inspelningsår 2020
Regi Jan Kounen
Skådespelare Vincent Lindon, Matei Dussarps, Pascale Arbillot
Artikelnr NF1552
Release 2021-12-20
Omslag av Min kusin (Blu-ray/VoD)

Min kusin (Blu-ray/VoD)

Pierre Pastié är vd för ett internationellt erkänt och mycket framgångsrikt dryckesföretag. Enda korkresten i vinglaset är att han delar äganderätten med sin kusin Adrien. De var nära vänner i barndomen men har genom åren vuxit ifrån varandra. Numer klarar Pierre knappt av att vara i samma rum som Adrien, numer en strulig ungkarl med kraftiga humörsvängningar. Så när det återigen är dags att ses och skriva på pappren som ger Pierre fortsatt kontroll över koncernen är det bäddat för trubbel. Resan de tvingas ge sig ut på kommer antingen föra kusinerna närmare varandra – eller driva bägge till komplett vansinne!

Jan Kounen slog igenom i slutet av 90-talet med actionrökaren Doberman och har sedan dess hållit publiken på tårna med sin eklektiska blandning av seriefilmatiseringar (Blueberry), satir (99 Francs – med Oscarvinnaren Jean Dujardin), romantik (Coco Chanel & Igor Stravinskij) samt diverse dokumentärer. När han tillsammans med Césarvinnaren  (The Measure of a Man) Vincent Lindon, som också hade en av huvudrollerna i Julia Ducournaus Titane, ger sig på att göra en både komisk och känslosam road movie liknar resultatet garanterat inte något annat du sett i genren.

* * * *  “Välgjord underhållning” – 20 Minutes
* * * *  “Bitterljuv komedi med hög tempo rakt igenom” – GQ
* * * *  “I klass med kultfilmen Le Dîner de consLe Dauphiné Libéré
* * * *  “Magnifik komedi som testar gränserna” – Ouest France
* * * *  “Jan Kounens briljant återkomst till komedin med  oöverträffade duon Vincent Lindon (Titane) och François Damiens (Familjen Bélier)” – Télé Loisirs
* * * * 
Kounens bästa film hittills” – Mulderville