Studio S Entertainment

Omslag av Dany – föröderskan

Förstora omslag

Originaltitel Dany la ravageuse
Genre Erotik
Längd 90 minuter
Land Frankrike
Inspelningsår 1972
Regi Willy Rozier
Skådespelare Sandra Julien, Jürgen Drews, Michel Paulin, Lisa Livane, Jacques Dynam
Artikelnr NF609
Release 2014-03-05
Omslag av Dany – föröderskan

Dany – föröderskan

Daniele har ett smeknamn: Dany – föröderskan! Hon åstadkommer ingen skada, men orsakar förödelse var hon än går. Åtminstone hos det manliga könet.

Daniele är en vacker modell som åker land och rike runt för att visa upp de allra hetaste klädkollektionerna. Hon älskar att resa, och planerar att köpa en bil så fort hon har råd. Därför har hon hittat en alldeles lysande taktik för att spara in på resekostnaderna när hon åker till de olika utställningarna – hon liftar! På sina fantastiska resor möter hon bland annat en  italiensk fjärilssamlare, en rik knös besatt av voyeurism och sadism, en likvagn med en sexdåre till förare, galningar som rymt från dårhus, en androgyn bohemisk sångare, gangsters på flykt från ett bankrån och slutligen en världslig präst som lovar henne Paradiset.

– En klassiker fylld av humor, erotik och vackra landskapsbilder –

Sandra Julien (Dany) började sin karriär i Jean Rollins Le frisson des vampires, för att sedan göra några småroller hos etablerade regissörer som Claude Chabrol och Jean Girault. Hennes erotiska bana började 1971 med I am a Nymphomaniac och hennes popularitet växte omedelbart. Mellan åren 1971 och 1975 hann hon med inte mindre än TIO erotiska filmer, där hon allt som oftast knep huvudrollen.