Studio S Entertainment

Omslag av Bröllopstalet (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Le discours
Genre Drama, Komedi
Land Frankrike
Inspelningsår 2020
Regi Laurent Tirard
Skådespelare Benjamin Lavernhe, Sara Giraudeau, Kyan Khojandi, Julia Piaton, François Morel, Guilaine Londez, Sébastien Chassagne, Sarah Suco
Artikelnr NF1497
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Bröllopstalet (Bio)

Bröllopstalet (Bio)

EN FILM FÖR NEUROTIKERN I OSS ALLA

Adrien är 35 och mitt uppe i en livskris som får hans neuroser och hypokondriska läggning att jobba för högtryck. Ett par veckor efter att hans flickvän oväntat satt deras förhållande på paus tar han mod till sig och skickar ett sms. Nu har flera timmar gått utan ett svar. Fast på familjemiddagen från helvetet har han svårt att tänka på något annat trots de livliga samtalen runt bordet. Plötsligt släpper hans korkade svåger en bomb: kan Adrien tänka sig att hålla ett tal på det nära förestående bröllopet? Ett allt annat än anspråkslöst förslag med tanke på att det är få saker Adrien avskyr mer än offentliga framträdanden. När tankarna på vad han ska säga börjar susa runt i huvudet väcker det minnen av uppväxten med systern och hans egna tillkortakommanden på det romantiska området.

Bröllopstalet baseras på författaren, serieskaparen och musikern Fabcaros (pseudonym för Fabrice Caro) “ofilmbara” roman från 2018. Men regissören Laurent Tirard (Kärleken är störst, Asterix & Obelix och britterna) har gjort det omöjliga. Han ger oss en rapp komedi där perspektiven skiftar lika snabbt som huvudpersonens nojiga tankar. Här bryts vanemässigt fjärde väggen och vi får fantasifulla scenerier kring teman de flesta av oss kan känna igen sig i: familjen, kärleken och svårigheten att hitta en plats i tillvaron.

“Bröllopstalet är en mycket underhållande, visuellt lekfull komedi.” – Filmrezensionen.de

En arthousekomedi som passar en bredare publik.” – Cineuropa


Presskontakt: Jasmine Martinez: press@njutafilms.com
Marknadsfrågor: Anders Lundgren: anders@njutafilms.com
Filmbokning: bio@njutafilms.com tfn: 08-21 08 04PRESSBILDER, AFFISCH, ANNONSER, SÄLJBLAD, M.M FÖR NERLADDNING
HÄR